Реклама / Ads
1| 4504 |10.01.2008 НОВИНИ

Йордан Бакалов бил най-подходящ да оглави комисията “Куйович”

.
Около това име се обединиха Цвятко Цветков, член на Изпълнителния съвет на БСП и Николай Свинаров, председател на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност, които смятат, че между различните служби в МВР липсва координация.
 

cvjatko_cvetkov.jpgСлучаят ”Куйович” показа, че трите страни, които сме чули по него, говорят твърде разноезично. Трите различни сигнала пък на свой ред сочат, че има какво да прави една комисия, която ще доведе до изясняване на нещата в дълбочина, заяви по Нова телевизия Цвятко Цветков, член на Изпълнителния съвет на БСП. Парламентарната анкетна комисия най-вероятно ще работи в много тясна връзка с прокуратурата. На комисията ще се наложи да се заеме и с управлението на МВР по хоризонтала и вертикала, защото този случай показва, че при това управление има проблем. Между различните служби в МВР липсва координация и отговорност за това носят и главният секретар, и вътрешният министър, категоричен беше Цветков.

В случая “Куйович”, освен МВР, вече е намесена и прокуратурата, каза на свой ред Николай Свинаров, председател на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност. Той за пореден път потвърди лансираната напоследък теза, че през годините на прехода организираната престъпност е била свързана с вътрешното министерство. swinarov.jpgНяма престъпен бос в страната, който да не е работил за службите, потвърди Свинаров и поиска да да се осигури достъп на парламентарната комисия по случая “Куйович” до всички документи, за да има смисъл от създаването й, подчерта Свинаров. У премиера имало решимост комисията “Куйович” да се изградена на паритетен принцип, но и Цветков, и Свинаров се обединиха около вариант тя да се председателства и от човек от опозицията, а консенсусно име би било това на синия депутат Йордан Бакалов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4889 |06.01.2008 Йордан Бакалов: И да има промени в кабинета, Румен Петков ще остане . 4| 6488 |27.12.2007 Петко Сертов оглави Държавната агенция „Национална сигурност” . 10| 7632 |13.12.2007 Пребитият журналист Асен Йорданов не е търсен от полицията за разкритията за корупция . 4| 4874 |27.11.2007 Йордан Цонев и Милен Велчев четкат бюджета и Станишев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads