Реклама / Ads
46| 5366 |16.07.2013 НОВИНИ

Йордан Цонев: Чуваме протестите и прилагаме мерки

.
Йордан Цонев, депутат от ДПС Източник: Булфото
Разговори с Бойко Борисов за предсрочни избори или участие в управлението няма да има и това е позицията на ДПС.
 

Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев пред бТВ. ГЕРБ е опозиция в рамките на 42-ия парламент и е невъзможно съставянето на ново правителство. И нека припомня на Бойко Борисов, че той от позицията на опозиция не може да поставя никакви условия. Не водещата сила определя кой да бъде председател на НС или председателите на комисии, а мнозинството, каза Цонев.

Цонев отхвърли идеята, че е възможно и съставянето на нов състав на правителство на Пламен Орешарски в рамките на това НС. Според него избирателите искали от ДПС защита от монополите, от рекета на бизнеса и подслушванията. Протестите не само се чуват, но и мерките се прилагат. Времевият хоризонт на оставка на кабинета се определя от конкретни действия, обстановката е динамична.

Според анализите хората протестират срещу резултатите от изборите. Тези избори обаче кой ги проведе, кой спря хората, които не гласуваха, попита Цонев. Ако резултатите при евентуалните избори през септември са същите какво ще правим? Отново ще излезем на улицата ли, какво става с държавата, попита Цонев.

Десните не искат да си сътрудничат с ГЕРБ но според изследванията отново не влизат в парламента, припомни депутатът от ДПС. По отношение на проучването на НЦИОМ Цонев каза, че традиционно лидерът на ДПС получава негативни оценки.

Подготвяме пакет за потребителите. Ще бъде създаден орган, който да решава извънсъдебно споровете между получателите на кредитите и банките. Най-вероятно ще бъде създаден от Комисията за защита на потребителите, посочи депутатът.

Мислим да намалим погасителната давност на изпадналите в несъстоятелност и на ипотечните кредити. В следващите 30 дни потребителите ще получат много добри законодателни новини за защита на техните интереси, категоричен е ДПС-депутатът.

Той потвърди, че парламентът ще излезе в отпуск. Всеки месец отчетът на кабинета ще бъде придружен и с план-график на управлението. Цонев защити и назначения за областен управител на София Емил Иванов. Той е бил два мандата кмет на Своге, един мандат областен управител и два мандата като депутат. Няма нито едно дело, нито една осъдителна присъда, а Иванов е проверяван вече два месеца, посочи Цонев по повод обвиненията към новия областен управител на София.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6008 |10.07.2013 Десетки пият кафе пред парламента, Йордан Цонев от ДПС раздава въздушни целувки . 19| 6578 |02.07.2013 Златанова разбра решението на Иван Йорданов да откаже за зам.-министър . 12| 6059 |10.06.2013 Емануил Йорданов: Мястото на ГДБОП е в МВР . 15| 5509 |29.05.2013 Йордан Йовчев - зам.-министър на спорта?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads