Реклама / Ads
6| 4112 |13.12.2018 НОВИНИ

Йорданка Фандъкова: Продължава проверката за липсата на 8000 тона павета

.
Йорданка Фандъкова
Има 7 хиляди и 200 тона павета на площадката на „Софинвест“. Прокуратурата също проверява липсата на 8000 тона каменна настилка. Има разминаване в мерните единици на измерването на съхраняваните павета.
 

Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред Нова телевизия. Тя коментира липсата на тонове павета и проверката, която тече по случая. „Софинвест“ е общинското дружество, което има задачата да охранява демонтираните павета, в същото време имаме политика такива да бъдат поставяни на други улици. Проверката приключва идните дни.

 

В момента тя показва, че има 7 хиляди и 200 тона павета на площадката на „Софинвест“. Моите проверки, ако има констатирани нередности, винаги се предават на прокуратурата, заяви кметът на София.

 

Резултатите от проверката ще бъдат обявени и, ако е необходимо, изпратени и приложени към проверката на прокуратурата, обясни кметът. „Вече имам информация от предварителните доклади. Странно е избраното време за сезиране на прокуратурата, защото питането ми беше отправено още миналата година. Общинското дружество „Софинвест” има задачата да съхранява паветата, които се демонтират от част от улиците”, обясни тя.

 

Прокуратурата също проверява липсата на 8000 тона каменна настилка. По думите на Фандъкова има разминаване в мерните единици на измерването на съхраняваните павета.

 

Тя коментира и скандала около големия ремонт на ул. Граф Игнатиев. Трябва да бъде установено каква е причината за променянето няколко пъти на проекта. Убедена съм, че разследването ще установи кой и как е виновен. Подложките , които са монтирани в момента, са на един от водещите производители. Цените на двата вида подложки са доста сходни. Проектът за трамвайните релси е извън европейския проект и е финансиран от общината, посочи Йорданка Фандъкова.

 

Очаквам преди коледните празници да бъде пуснато движението на трамваите по ул. „Граф Игнатиев” . Документите са предадени в ДНСК, очаквам приемателната комисия да бъде назначена и веднага след това да може да тръгне трамвая, обясни Фандъкова.

 

По отношение на мерките, които ще вземе общината за замърсяването на въздуха в София, Фандъкова обясни, че е подготвен и одобрен проект за промяна на инсталациите на 5000 домакинства и ще бъде внесен проект за подмяна на инсталацията на още 15 000 домакинства: „Безвъзмездно хората ще получат нов вид отоплителна инсталация на газ, на ток, на парно или на пелети. Това са четирите вида, които са по –екологични”, дъполни тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7491 |12.12.2018 Христов и Зяпков: Трупът на КТБ все още мирише, продължават да разграбват ”кухата” банка . 5| 4155 |08.12.2018 Борисов към Станишев: Продължавайте да давате поводи за гордост на България! . 3| 4594 |06.12.2018 Спаси София към Фандъкова: Махнете тези паметници на глупостта . 4| 6828 |05.12.2018 Барети пред Фрог: Безобразията в СОБТ продължават

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads