Реклама / Ads
0| 8794 |15.04.2016 НОВИНИ

Ал. Йорданов: Кремъл е сценарист на събитията в Македония

.
Александър Йорданов
Сценаристи на събитията в Македония са хората, които не искат и тази държава и Сърбия да направят стъпки към Европейския съюз и НАТО. Антиевропеизмът и антиамериканизмът е в основата на сцанария. Това каза пред БНТ бившият ни посланик в съседната държава Александър Йорданов.
 
Използването на израза "украински" сценарий и това, което забавя развитието, е в полза на официално пропагандираната политика на Кремъл.  Ако говорим за сценарий може да мислим в тази посока, допълни той.

Изводът е подсказан от всички посланици от европейските страни и от американския посланик. Това е президентът Иванов да си вземе решението в джоба и да позволи съдебната система да функционира и да се види дали тези политици наистина не са лъгали и крали, посочи Йорданов.

Президентът излезе с изявление, че решението му не е пречка съдебната власт да си върши работата и след изборите, обясни той.

Йорданов поясни, че срещу помилвания политически и бизнес елит има прекалено много доказателства, че са извършвали различен вид престъпление.

„На мен ми прави впечатление, че Груевски много бързо подхвана темата украински сценарий, както виждаме и вестниците излизат с такива заглавия, но да си спомни какъв е той – това беше протестът на младите хора на Украйна срещу корумпирания политически елит и срещу спирането на процесите на европейската интеграция за Украйна”, коментира бившият ни посланик.

По думите му този сблъсък се очертава и в Македония. Бившият посланик подчерта, че ситуацията в Македония е много сложна ситуация.

„Първо е вътрешнополитическата криза. Второ е социалноикономическата криза, липсата на перспектива за младите и натиска към македонската граница от страна на мигранти”, допълни Йорданов. По думите му страната е вложила много усилия и се справят със ситуацията към този момент.

На въпрос дали е възможен македонски сценарии в България, Йорданов отговори: „Бих посъветвал политиците ни да бъдат по-сдържани в своето говорене, независимо в каква посока. По-малко думи, повече дела”, каза той.

Поводът за напрежението е решението на държавния глава Георге Иванов да помилва десетки разследвани във връзка със скандала с подслушванията, който провокира предсрочни избори в Македония.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4344 |04.04.2016 Кремъл: В "Панамалийкс" няма нищо конкретно за Путин . 12| 8713 |16.01.2016 Асен Йорданов: “Биволъ“ ще съди Ясен Тодоров от ВСС . 113| 11380 |16.01.2016 Ал. Йорданов: Комунистически фамилии са превзели управленските стълбици на държавата . 10| 5612 |09.01.2016 Асен Йорданов: Стоименов е убит заради наркотици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads