Реклама / Ads
3| 4585 |27.04.2016 НОВИНИ

Т. Йорданов пред депутати: Хората знаят коя мутра пази полицията след работно време.

.
Тошко Йорданов
На битово ниво полицията е изгубила изцяло контрол. Много е важно хората да си избират полицейския началник, който е с биография и с необходимия опит. В кварталите хората си познават полицейския инспектор. Те са наясно коя мутра той пази след работно време. Доверието между гражданите и полицията е изчерпано. Това каза сценаристът от „Шоуто на Слави” Тошко Йорданов пред депутати от вътрешната комисия в парламента.
 

Народните избраници подкрепиха на своето заседание днес, въпрос номер 6 от предстоящия референдум:"Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?".

 

На заседанието на комисията присъства и зам.-министърът на МВР Красимир Ципов, който представи становище и заяви, че така предложен въпроса и приет, ще доведе доведе до законови промени, дори и до конституционни. Ципов поясни, че ръководните позиции във вътрешното министерство се избират по ясно установена процедура. "Спазват се точни критерии на публичност, обективност и компетентност. Конкурсното начало е заложено при избора на полицейски шефове", обясни Ципов. Тошко Йорданов изказа мнение и по другите въпроси от референдума" Според нас и мнението на близо 700 000 български граждани нещата в България не вървят добре. Настояваме и поставяме въпрос за мажоритарния вот, защото хората трябва да избират личности, а не партии. Личностите имат по-голяма стойност и носят по-голяма отговорност. Заставаш с името си зад всяко решение", каза той. Йорданов се обърна към депутатите и обясни, че те самите знаят "колко пълнеж има сред народните представители. Има хора, които никога не взимат думата и не задават въпроси. Мажоритарния вот ще върне доверието в Народното събрание. Също така, не може в една бедна страна като България, държавната субсидия да е изключително висока.

 

Безумно е субсидията да е 11 лева. Въпросът касаещ броя на депутатите е основателен, защото бройката 240 е изключително голяма. Голямата бройка води и до неефективност в работата. Количеството не определя качеството", категоричен беше сценаристът. "Въпросът за електронното и задължителното гласуване също е много важен. Живеем в 21-ви век и не можем да се върнем към каменната ера. Смятаме, че задължителното гласуване се налага, защото само така може да се спре купуването на гласове, а по този начин ще падне контролирания вот. Правото на глас е и право на задължение", отсече Йорданов, цитиран от новини. бг.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4494 |27.04.2016 17-годишно момиче остави предсмърно писмо преди да се гръмне . 0| 4515 |27.04.2016 Еднократни 100 лв. за предаване на вторични на цветни метали . 0| 4566 |27.04.2016 Ж. Бойчев: Скандалите за транспорта в София предстоят . 4| 4937 |27.04.2016 Миков: Председател на БСП е най-тежкият ми пост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads