Реклама / Ads
7| 7319 |09.11.2014 НОВИНИ

Р. Йорданов: Синдикатите в МВР бяха купени от предходното правителство

.
Росен Йорданов
По-трудно е да градиш. Враждебността не е стихвала. Не бих пропуснал да коментирам процеса, в който се случи това правителство. Положи се усилие да се постигне нов тип общуване.
 

Това каза криминалният психолог Росен Йорданов в предаването „На светло” с Люба Кулезич. .
В крайна сметка много обичаме да си приказваме. След 25 години преход пак сме незрели като общество. Появиха се партийни анализатори, които почнаха да плюят, че това е коалиция „Кой”. Но не е така, защото първо бяха излъчени екипи за преговори. Това не се беше случвало. Имаше нови срещи и кръгове. Беше направен опит да се представи това като пазарене. Не бяха объркани интереси с позиции. За мен беше важно, е че не бяха объркани различните с противоположните позиции. Това е важно от културата на преговорите, обясни Йорданов.

На въпрос защо Борисов не е изглеждал доволен от избора му за премиер, той каза: Когато си изморен е трудно да покажеш щастие. Извърши се труден процес и ситуацията беше много сложна. Затова съм настроен положително. Внушава се, че моделът „Кой” се е пренесъл. Въпросът е в следното-първо да приложиш нещо в употреба. И най-трудният период предстои-спазването на решението. Има подводен камък-чиновничество и администрация. Има едни такива хора, които са се окопали. Твърдя, че синдикатите в МВР бяха купени от предното правителство, само защото ги бяха вкарали в закона. Не може всички служители в МВР да взимат пари за първа категория труд. Има служби, където се работи тежка работа. Ще има бунтове, ако се променят нещата. Затова е важно е как ще се създаде обществената нагласа за тази реформа, предупреди психологът. Според него в коалицията има възможност са взаимен контрол и това е притеснило ДПС, че ще изпадне в изолация. Много е важно-ако първите няколко месеца правителството направи едно добро нещо, има много голям шанс този кабинет да се укрепи. Трябва активна работа по спешните и важни задачи, заключи Йорданов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5580 |27.10.2014 Ал. Йорданов: Кой как намигна с оченце в новото НС . 12| 4454 |21.10.2014 А. Йорданов: Трябват ни не политици - партизани, а държавници . 70| 6292 |06.10.2014 А. Йорданов: "Всички срещу ГЕРБ" е познат проруски сценарий . 3| 4741 |15.09.2014 Двама чужди туристи бяха открити мъртви в Златни пясъци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads