Реклама / Ads
6| 8621 |31.07.2012 НОВИНИ

Йоско проходил; движи се из София?

.
Отлично здраве демонстрира Йосиф Йосифов-Йоско, който има 8-годишна присъда за убийството на двама души в катастрофа. Сливенският бизнесмен със съмнителна репутация бе засечен преди няколко дни от бдителни граждани да се разхожда съвсем спокойно в компанията на внушителна охрана из софийските улици.
 

Любителският видео клип се получил в електронната поща на bTV.

Преди една година и половина Йоско причини катастрофа с джипа си на входа на „Бояна”. Шофирайки с бясна скорост и след сериозна алкохолна почерпка, той удари челно бронирания си джип „Мерцедес” в лека кола с четирима души. Двама от тях загинаха на място, а другите двама бяха тежко ранени.

Йоско също пострада тежко в катастрофата. Няколко месеца той бе в болница и прокуратурата не можеше да му повдигне обвинение заради тежкото му състояние. Когато това се случи и делото започна, експерти твърдяха, че Йосифов ще остане инвалид за цял живот. Първото заседание на делото бе отложено заради удостоверение от ТЕЛК, че Йосифов не може да се движи. Самият той даде вестникарско интервю, а илюстриращите материала снимки показваха Йоско на легло.

На едно от заседанията по делото експертите заключиха, че той е парализиран след катастрофата. В седнало положение, в инвалидна количка, Йосифов можел да прекара само около 15 минути, твърдяха вещите лица. Съмненията за тежкото състояние на Йосифов и неспособността му да се движи обаче се засилиха рязко на едно от следващите заседания, на което двама полицаи свидетелстваха, че са спрели кортежа му край Сливен.

В крайна сметка Йоско се появи съдебната зала в инвалидна количка и множество охрана и получи осем години затвор за двойното убийство на пътя. Няколко месец а след това делото му трябваше за започне на втора инстанция. Първото заседание пред Софийския апелативен съд бе насрочено за 18-ти май тази година, но стартът на процеса се провали, тъй като адвокатът на Йоско бе ангажиран по друго дело. Този факт е важен, защото съдът докладва молба от Йоско, в която той моли делото да се гледа в негово отсъствие заради влошеното му здравословно състояние и невъзможността му да се движи. На следващото заседание делото отново не започна – тогава болен бе един от съдиите.

Никой не отвори врата на къщата на Йоско в столичния квартал „Бояна”. bTV първо се свърза с адвоката на Йоско – Христо Христов. Той заяви, че е в провинцията и не може да коментира нещо, което не е виждал. „Ще се въздържа от всякакъв коментар”, лаконично отговорил защитникът на молбата за среща.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 6129 |18.05.2012 Фалстарт на делото срещу Йоско . 9| 7835 |06.04.2012 Любовница на Динов ще движи бизнеса на убития бос . 6| 5355 |10.02.2012 Йоско влиза в затвора за 8 години . 9| 5676 |26.01.2012 Йоско се призна за виновен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads