Реклама / Ads
0| 5612 |25.09.2013 НОВИНИ

На Йоско му се размина домашният арест

.
Източник: Булфото
На Йосиф Йосифов, известен като Йоско Костинбродския, му се размина домашния уют в къщата му в софийското село Безден. Във вторник апелативният спецсъд е отменил решението за пускането му под домашен арест, взето на 11 септември т.г.
 

Магистратите преценили, че има опасност на свобода Йоско да извърши друго престъпление, научи "24 часа". Той е осъждан за грабеж от Софийския районен съд и е уличен в престъпление по време на 2-годишния изпитателен срок, заявиха от пресцентъра на апелативния спецсъд. Става въпрос за случай отпреди 15-ина години, по който Йоско е сключил споразумение и е отнесъл условна присъда, потвърди запознат с делата му.

Апелативният спецсъд смята, че последните промени в Наказателнопроцесуалния кодекс, които визират 8-месечен максимален срок за задържане за част от престъпленията, не са основание за промяна на мярката му за неотклонение в по-лека. Причината - срокът важи за досъдебното производство, но не и за дела в съда. Йоско бе задържан в края на януари в Солун след близо 2,5 г. издирване.

В спецсъда той е подсъдим като лидер на наркогрупа. Затова вчера Йоско отново бе доведен с аверите си в зала 5, където продължиха разпитите на свидетели по делото му. Показания даде Господин Господинов. Негов телефонен разговор с Йоско бил прихванат със СРС през 2009 г.

Според записа Брежанеца съдействал на Господинов да си върне пари, дадени на двама братя при покупка на мерцедес. "Купих го, полицаи ме спряха и ми викат, че с тая кола е извършено престъпление. Конфискуваха я и ме пратиха в 5-о РПУ. После отидох при братята да си искам парите, а те ми викат: "Махай се". Отидох при Йоско и той помогна да ми върнат парите, разказа Господинов. Преди да си тръгне, се обърна към съда: "Пускайте Йоско, той е добър човек. Хванете ония там в парламента. Те са най-голямата мафия."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5361 |30.07.2013 ДПС се разминава с БСП за АЕЦ "Белене" . 12| 4804 |03.07.2013 Вигенин: Нe се разминаваме с президента за Македония . 11| 5752 |08.06.2013 Прокуратурата иска рестарт на делото срещу Йоско . 12| 5579 |16.05.2013 Райков: Има разминаване на институциите за Костинброд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads