Реклама / Ads
0| 5340 |28.05.2014 НОВИНИ

Йотова: Ако продължи играта с кворума в НС, ще поискам предсрочни избори

.
Илияна Йотова
БСП подцени в голяма степен преференциалния вот на евроизборите, заяви по БНР евродепутатът Илияна Йотова. Тя определи ситуацията с избора на предпочитан кандидат в листата като горчив опит за партията при следващо гласуване.
 

Йотова  каза още, че няма натиск върху излезлия изненадващо начело в списъка Момчил Неков да се откаже от спечеленото място: Бих го посъветвала да помисли за себе си, добре да прецени. Аз нямам нищо против, нека той да бъде част от нашата делегация в следващия състав на Европейския парламент, но там се изисква много политически и житейски опит. Изисква се сериозна политика. Той трябва да реши сам. Никой няма да определя вместо него.

Според Илияна Йотова е рано да се говори кой ще е кандидатът от България за еврокомисар. Тя е на мнение, че не трябва да има емоционални решения след резултатите от вота в неделя: Прекалено е силна болката, прекалено е силен шокът. Лично аз не го очаквах нито като резултат, нито като участие на структурите на БСП, нито като отношение към тези избори. За оставки никога не е късно, но въпросът е какво решаваш с едни оставки.

 

За Илияна Йотова  поемането на отговорност в БСП за резултатите от изборите трябва да стане чрез нов период на отчетно-изборни кампании и конгрес. Тя сподели, че по време на предизборната кампания е чувала критики за кадровата политика на ДПС и упреци към БСП, особено в смесените райони и съвети как правителството да продължи да управлява. Това се оказа измамно, защото очевидно не сме се срещнали с най-критикуващите хора. В никакъв случай не искам да обвинявам социолозите, но имам усещането, че този постоянен процент, който даваха на БСП, ни изигра много лоша шега.

 

Илияна Йотова предложи да се изчака, за да се види ситуацията в днешния ден, в който парламентът трябва да дебатира вота на недоверие срещу правителството:

Да видим кой с какви позиции е. Да видим дали наистина има преструктуриране на политическото пространство в Народното събрание и ние също ще направим своите изводи. БСП вече трябва да бъде в много по-активна позиция. Ако видя, че продължава по същия начин игра с кворума и въобще игра с нервите на всички български граждани, които чакат от това Народно събрание добрите закони и развитие напред, лично аз ще бъда един от хората, който ще поиска предсрочни избори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4865 |25.05.2014 Илияна Йотова: Хората наказаха политическите партии . 0| 6236 |23.05.2014 Илияна Йотова: "Козлодуй" и "Белене" не са алтернативи една на друга . 0| 5301 |21.05.2014 Йотова: Чакаме повече пари по ОП „Конкурентноспособност” . 0| 5166 |18.05.2014 И.Йотова: Битката между левите и десните в Европа може реши България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads