Реклама / Ads
0| 10835 |28.05.2014 НОВИНИ

Ил. Йотова поиска оставката на Станишев и ръководството на БСП

.
"Аз бих посъветвала председателя на БСП - оставка на всички и нови избори в партията. Това ще е моята позиция на следващото заседание на изпълнително бюро...". Това заяви евродепутатът от БСП Илияна Йотова в предаването "Дневен ред" по TV 7.
 

Йотова призна, че евроизборите са били тежка загуба за БСП, но тя не е успяла да обсъди вота с лидера на партията Сергей Станишев, тъй като той е заминал за Брюксел. "Тежка загуба е, един резултат, който определено не очаквахме. Време за оставки винаги има, ние ще се съберем ръководството на партията. За мен трябва да настъпи сериозен и оздравителен процес в партията, тъй като догодина ни чакат местни избори. Има министри, които определено не изпълняват бързо и радикално реформите, с които ние спечелихме доверието на много български граждани. На първо четене мога да кажа, че хората, които застанаха зад нас м.г, извън твърдото ядро на БСП, ни показаха червен картон", категорична е Йотова. Според нея хората, които са гласували за БСП са очаквали да усетят по-бързо промяната в управлението, но това не се състояло.

По думите й от ДПС са излезли със становище, че изказването на Лютви Местан е било погрешно схванато от медиите, че кабинета няма да изкара мандата си. "За да работи добре това правителство има важно условие - стабилността в НС. Това дебнене, един саботира, друг си брои кворума...Моето мнение, че в близките дни трябва да се проведе разговор между ръководствата на двете партии – моята и на ДПС. Ние сме хора с достойнство, губили сме и преди и няма да позволим на никого да ни извива ръцете за едно или друго. Тази коалиция по-скоро изяжда гласове от нас, отколкото дава нещо", категорична е евродепутатката.

Тя заяви още, че коалиция между БСП и ГЕРБ е невъзможна с това ръководство на партията на Борисов. "Аз смятам, че това правителство не е изчерпало своите възможности, то има нужда от подкрепа", коментира още Йотова. Според нея скандалът, който избухна днес в Народното събрание е бил изключително грозен. "Бих се обърнала към българските граждани да внимават кой изпращат в българските институции. Такива хора нямат място в българската политика", подчерта евродепутатката.

Йотова изрази съжаление, че журналистът Сашо Симов не е листа на евродепутатите, но пък определи прочутия №15 - Момчил Неков като чудесно момче, със чудесни заложби. "По време на кампанията бях с него. 30 дни бяхме заедно и мога да кажа, че никой не го познава. Той ще вземе решение, най-важното решение в живота си, трябва да го вземе сам. Никой от БСП не го е притискал да се отказва", добави още червената депутатка.

То ще стане, но това изисква време. Аз бих го посъветвала оставка на всички и нови отчет избори в партията. Това ще е моята позиция на следващото заседание на бюрото. Най-хубаво е в БСП, че разговаряме откровено помежду си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5330 |28.05.2014 Йотова: Ако продължи играта с кворума в НС, ще поискам предсрочни избори . 43| 5400 |26.05.2014 Бареков поиска вот за нов парламент на Димитровден . 0| 4859 |25.05.2014 Илияна Йотова: Хората наказаха политическите партии . 0| 6227 |23.05.2014 Илияна Йотова: "Козлодуй" и "Белене" не са алтернативи една на друга

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads