Реклама / Ads
0| 4746 |13.07.2015 НОВИНИ

Йотова: Търговия със съдебната реформа и Конституцията няма да има

.
Илияна Йотова
"Търговия със съдебната реформа и Конституцията няма да има, дори заради Мая Манолова. Надявам се да бъде избрана за нов омбудсман. Това каза евродепутатът от "БСП лява България" Илияна Йотова в предаването "Още от деня" по БНТ.
 

Кандидатите за кметове на БСП ще бъдат представяни един по един в отделните общини. Кандидатите ни се определят след вътрешно гласуване. Анелия Клисарова е кандидатът на БСП за кмет на Варна, допълни тя. 

 

След това уточни: Всяка една местна организация има право да прави местни коалиция, разрешава го и законът. Включително и с АБВ, допълни евродепутатът. "Ние ще дадем свобода на местните ни структури да решат сами", увери тя. Тук водещият цитира думите на президента Георги Първанов, който се оплака, че му е по-трудно да се срещне с председателя на БСП Михаил Миков, отколкото с президенти, когато е бил държавен глава. "Ще помогна на г-н Първанов да се срещне с г-н Миков, обеща Йотова. Гостенката коментира и съдебната реформа на правосъдният министър Христо Иванов. "Имам усещането, че законът зацикли. Имам представа какви са аргументите за съдебната реформа на правосъдния министър.

 

На срещата ни с Радан Кънев ни бе разяснена реформата и бе потърсена подкрепа", обяви Йотова. За нас е важно не да се кадрува в правосъдието, а да има качествено и справедливо правосъдие, за което настояват от Брюксел. Преди малко влизайки видях репортаж от посещението на вицепремиера Меглена Кунева в Холандия. Думите й ме изумиха. Тя коментира, че страната била наш съюзник за Шенген, защото е повярвала в нашата съдебна реформа. Това е нелепо, при положение, че още нямаме приета съдебна реформа. Освен това недоумявам как може български политик да не постави въпроса за двойния стандарт, който се предявява към страната ни. Съдебната реформа не е част от споразумението за приемането ни в Шенген", категорична беше Илияна Йотова. Холандия зае по-резервира

 

Въпреки това Йотова пожела успех на вицепремиера Кунева в процеса на тези преговори, които определи като изключително тежки. Евродепутатът отбеляза, че започва една непочтена кампания срещу страната ни в лицето на Германия и Франция. Едва ли не България е пътят на джихада към Европа. Мисля, че по тази тема българското правителство трябва да влезе в правомощията си. "Надявам се в четвъртък колегите да гласуват доклада за квотното разпределение на бежанците. Има страни в Европа, които са подложени на много силен натиск и там не бива да бъдат вкарвани нови бежанци".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4584 |13.07.2015 Хасърджиев: Мистериозната смърт на бебета е показателна за здравната и съдебната ни системи . 0| 5063 |12.07.2015 Буруджиева: Крият нещо чрез дебата за съдебната реформа . 0| 6513 |10.07.2015 Шефът на ВКС: Хората от съдебната система „крещят” за реформа . 0| 4988 |09.07.2015 Мерджанов отговори на Андреев: Вие сте виновни за провала на съдебната реформа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads