Реклама / Ads
9| 4950 |24.04.2014 НОВИНИ

Йовчев: Няма директни заплахи за туристите

.
Изминалият сезон беше добър. Имаме 2,5 % нарастване на чуждестранни туристи. Нямаше регистрирани тежки престъпления спрямо чуждестранни туристи. Това каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев след среща с посланици и представители на дипломатически мисии на страни, за чиито граждани България е предпочитана туристическа дестинация.
 

"Има намаление на кражбите и загубените вещи. Част от проблемите, свързани с реакцията при подадени сигнали, с помощта, която оказа МВР на чуждестранни туристи, бяха решени. Мерките, които предприемаме за летния сезон, ще доведат до това да имаме хубав сезон и много по-добра сигурност за чуждестранните туристи. Запознах посланиците с мерките, които водят до подобряване на средата в България, както и с мерките за борба с битовата престъпност. Благодарих на посланиците за сътрудничеството”, поясни Цветлин Йовчев.

"Към момента директни заплахи за чуждите туристи, които да произтичат от бежанците, от засиления миграционен натиск или от ситуацията в Украйна, няма. Анализът сочи, че не можем да очакваме такива директни заплахи, особено през предстоящите месеци през летния сезон. Мога да ви обещая, че през тази година при всички положения положението ще бъде по-добро, отколкото през предишната.

По отношение на местата, където очакваме засилен приток на чуждестранни туристи, са планирани и се провеждат допълнителни мероприятия от областните дирекции на МВР, провеждат се разговори със собствениците и мениджърите на хотели, в които те се инструктират за това какви трябва да бъдат мерките и какво трябва да бъде предприето, за да се гарантира в по-голяма степен сигурността на хората.

Предприемат се мерки за засилване на полицейското присъствие в тези места, за подобряване организацията на работа, както и там, където е възможно, ще бъдат засилени техническите средства за контрол – камери, осветление и т.н. Мисля, че мерките тази година ще бъдат по-добри, отколкото миналата година. Надявам се те да гарантират в по-голяма степен сигурността на чуждестранните туристи и на българските граждани", каза още вътрешният министър.

По отношение на терористичния атентат на летището в Сарафово, Цветлин Йовчев заяви: "В резултат на анализа на това, което се случи, са предприети конкретни мерки, които гарантират в по-голяма степен сигурността. Направен е анализ на слабостите, които са били в нашата система, както и на нещата, които могат да се подобрят в тази посока. Взети са необходимите мерки".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 5090 |24.04.2014 Стойнев: Проектът "Южен поток" няма да бъде прекратен . 122| 6230 |24.04.2014 Сергей Станишев: България няма време за губене…повече с ГЕРБ . 1| 4861 |22.04.2014 Няма да има съкращения в "Български пощи" . 54| 8689 |19.04.2014 Л. Дилов: На Балканите кръвта е обща; никой няма собствена история

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads