Реклама / Ads
32| 5036 |07.02.2014 НОВИНИ

Йовчев отчете лек спад в битовата престъпност

.
Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев Източник: Булфото
Не може да връщаме бежанци, нямаме право. Около 3 пъти сме увеличи връщането на нелегални емигранти от страната. Максималист съм. Може би можем да свършим нещата много по-добре и ще го направим.
 

Това заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев в сутрешния блок на бТВ по повод проблемите с бежанците у нас. Темповете са добри и ще постигнем това, което искаме да направим. Има хора, които са заявили, че търсят закрила от България и докато Агенцията по бежанците не се произнесе, те не могат да бъдат върнати, каза още той.

Има лица, които са без документи. Къде трябва да бъдат върнати те, попита Йовечев. България имаше проблем с бежанците и все още има, но овладяхме кризата и има напредък, каза още вицепремиерът.

ДАНС има доста добри резултати, въпреки трансформацията, през която мина. Но да, има няколко сектора, в които трябва да се променят резултатите. Правят се много сериозни опити да се закрие агенцията и да се прехвърлят правомощията й към МВР. Положението сега е такова, че министърът на вътрешните работи не знае кой се подслушва и няма възможност да влияе върху разследванията и работата на службите, каза още той.

За битовата престъпност, Цветлин Йовчев коментира, че от дълго време работят за разработването на мерки за справянето с нея. Вътрешният министър заяви, че ще положат всички усилия, за да намалят проблема с битовата престъпност.
Виждаме болката на хората. Ще увеличим полицаите в регионите, където има проблеми, ще отпуснем и допълнително гориво. Чакаме и новия закон, за да можем да си сътрудничим с хората.

Има лек спад в битовата престъпност и повишаване на разкриваемостта. Министърът на вътрешните работи при предишното правителство заявяваше, че това е социален проблем, но ние не мислим така и ще се справим с него, каза още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 5435 |02.02.2014 Цветлин Йовчев: Създаваме гнусна ситуация в страната със СРС-тата . 34| 6095 |31.01.2014 Чобанов отчете позитивна изненада - дефицитът по-малък от очакваното . 12| 5256 |31.01.2014 Йовчев: При използването на СРС-та законът се спазва . 28| 5310 |30.01.2014 Цветлин Йовчев: 700 полицейски акции при Цветанов са без основание

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads