Реклама / Ads
74| 6265 |26.07.2013 НОВИНИ

Йовчев притеснен. Щяло да се пречи на придвижването към Бузлуджа

.
Цветлин Йовчев
В МВР има сигнали за хора, които по един или по друг начин се опитват да попречат на придвижването към Бузлуджа, осведоми журналистите вътрешният министър Цветлин Йовчев.
 

Взимаме мерки, за да не допуснем това, никой няма право да препречва и да възпрепятства свободното предвижване на хората. Ще действаме съобразно ситуацията. Количеството на полицейските служители, както и разположението ще бъдат в зависимост от обстановката в момента, осведоми още той. 

Помолих г-н Петков (Румен -б.р.), като има информация за нарушения, да я предостави. Тя ще бъде проверена по съответния ред, каза още Йовчев и добави, че ако трябва да се правят кадрови промени, те трябва да са добре мотивирани. 

Не съм склонен да правим промени просто така и срещам подкрепата на ръководствата на двете партии, които подкрепят правителството. Промени ще бъдат извършвани само тогава, когато считаме, че конкретният човек не се справя със задълженията си, не е лоялен към институцията или законите на страната, каза Йовчев. 

Междувременно стана ясно, че заради очакваните провокации от протестиращи, които се заканиха да завардят пътищата към Бузлуджа, традиционният събор на социалистите на старопланинския връх в събота се очаква да мине при драконовски мерки за сигурност.
 

От двете страни на Балкана, още в подстъпите към върха, от рано сутринта полицейски патрулки ще контролират идващите автобуси и коли. В събота през целия ден пък движението ще бъде само в едната посока – до обяд само към Бузлуджа, а след обяд - от върха надолу. Засилен ще бъде контролът и на прохода "Шипка" и по панорамния път към Бузлуджа.

Според хора от кухнята, тази година за пръв има и допълнителни мерки, повечето от които остават тайна за множеството. От централата на БСП например са ангажирали и частна охранителна фирма, която ще бди за безопасността и сигурността на събора. НСО пък по закон ще охранява премиера и министрите от кабинета, които ще присъстват на тържествата, информира Стандарт нюз. По предварителна информация над 160 полицаи, основно от двете областни дирекции на МВР - Старозагорската и Габровската, ще бъдат ангажирани в охраната на събора на БСП.
 

Очаква се на историческата Ашкина поляна под връх Бузлуджа да се съберат няколко десетки хиляди социалисти от цялата страна. По традиция заедно с цялото ръководство на партията те ще отбележат 122-годишнината на организираното социалистическо движение в България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 4842 |25.07.2013 Цв. Йовчев: Мотивирането на хора за участие в протестите не е закононарушение . 23| 5054 |24.07.2013 Цветлин Йовчев: Бяхме поставени като заложници . 17| 5217 |24.07.2013 Цветлин Йовчев: Парламентът решава колко ще продължи мандатът ни . 15| 5424 |18.07.2013 Цв. Йовчев в Бургас: Ясни следи сочат, че „Хизбулла” седи зад атентата в Бургас.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads