Реклама / Ads
34| 5135 |11.09.2013 НОВИНИ

Йовчев разясни що е то полицейщина, у нас такава нямало

.
Източник: Булфото
Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев за пореден път отхвърли обвинения в полицейщина. Йовчев не си обяснявал твърденията на ГЕРБ за насилие над протестиращи.
 
Той заяви, че няма да влиза в дискусия и персонална полемика с никого, защото не вижда полза от това.

Не ме притеснява абсолютно нищо, всичко, което е правено, което се прави и продължава да се прави, е изключително изцяло в рамките на закона и е мотивирано от това, каза той в коментар на въпрос за намерения на ГЕРБ да сезират ЕК за полицейско насилие по време на протестите. Според него термини като полицейщина и полицейска държава започнаха да се използват доста фриволно.

Полицейска държава е термин, който се използва тогава, когато властта с всички средства се опитва да наложи тотален контрол върху всички сфери на обществения живот. Това би означавало, че министърът на вътрешните работи ще се опита грубо да се намеси например в работата на независимата съдебна система, което аз не съм правил и никога няма да направя, заяви той.

По думите му при полицейщина би имало прекомерно подслушване и злоупотреба със СРС. Намалихме многократно използването на СРС и изградихме мерки за гарантиране на законността при тяхното прилагане. Полицейщина и полицейска държава означава, че министърът на вътрешните работи ще злоупотребява със служебна информация в посока да постигне групови или партийни интереси. Никога не съм го правил и няма да го направя, а и не съм член на политическа партия, още по-малко на ръководството, допълни той.

МВР шефът беше категоричен, че всичко, което се прави, ще бъде изцяло и само в рамките на закона.

По думите му в една правова държава като България е недопустимо да остане без последици, ако някой се опитва грубо да нарушава обществения ред, да не изпълнява полицейски разпореждания или да влиза в конфликти и сблъсъци с полицията или други граждани.

Ще положим всички усилия България да остане правова държава, увери Цветлин Йовчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5479 |11.09.2013 Цветлин Йовчев: Затварянето на границата е крайна мярка . 69| 5383 |05.09.2013 ГЕРБ питат ще подаде ли Цветлин Йовчев оставка . 72| 5922 |03.09.2013 Йовчев: Имаме сигнали за хора, които ще се опитат да провокират насилие утре . 22| 5480 |02.09.2013 Цветлин Йовчев: Затваряме границата с Турция ?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads