Реклама / Ads
1| 4652 |28.01.2010 НОВИНИ

iPad мания ден след премиерата на Apple

.
Стив Джобс Източник: AFP
Машинката е наистина секси. Тънка и атрактивна, къде можем да си я поръчаме? Това е най-честото питане в магазините и офисите на компанията Apple денонощие след премиерата на революционния таблет iPad от изпълнителния директор на компанията Стив Джобс.
 
Засега това прилича повече на устройство за забавление плюс органайзър, но искам да го притежавам. Това аргументите на маниаците, които от месеци очакваха представянето на новия продукт.

”Винаги сме работили в пресечната точка между технологията и изкуствата, за да правим продукти, които са интуитивни, забавни за използване и лесни за работа”, заяви Джобс по повод някои скептични мнения относно представения iPad.
След месеци на слухове изпълнителният директор на Apple Стив Джобс най-накрая показа новия таблет iPad пред журналисти. От компанията бяха сигурни, че продуктът ще пожъне успех поне колкото технологичните чудесии във филмите за Джеймс Бонд. Таблетът трябва да запълни празното пространство между лаптопите и смартфоните. Цената му започва от 499 долара за този с 16GB и без 3G, а за по-сложните модели стига до 829 долара. 32-гигабайтовия модел ще струва 599 долара, 64-гигабайтовия - 699 долара.

Моделите с Wi-Fi ще се продават след два месеца, а тези с 3G - след три месеца. Компютърът вероятно ще направи премиера на световния пазар през юни.

Джобс смята, че таблетът е подходящ за четене, игри, работа с документи и гледане на видео.

iPad е с 1GHz процесор и 9.7-инчов IPS дисплей. Различните модели ще разполагат с между 16 и 64 GB Flash памет, Wi-Fi, Bluetooth, акселерометър и компас. Всичко това е побрано в устройство с дебелина от около 0.5 инча. Животът на батерията е приблизително колкото на съвременен мобилен телефон – 10 часа. В режим "stand by" таблетът може да работи 1 месец.

iPad има чип, собствено производство на компанията PA Semi, собственост на Apple. Компютърът има микорофон, високоговорители и може да се свърже с клавиатура. Таблетът се управлява също като останалите устройства на Apple - чрез iTunes.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 7772 |16.12.2009 Бандитът Гейзо проговори от Германия, направи МВР за смях . 40| 13897 |25.11.2009 Барекомания! Падат първи жертви. Връщат Коритаров в бТВ . 2| 5008 |21.08.2009 Заловиха българин със 63 кг. хероин в Германия . 1| 4644 |09.08.2009 Политиците в традиционни неделни занимания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads