Реклама / Ads
8| 5577 |16.01.2013 НОВИНИ

Искаме опровержение от списание "Еспресо" за педофилските лъжи

.
Директорът на дома за деца, лишени от родителска грижа в с. Страхилово, Светла Петрова заяви, че италиански журналист не е стъпвал там.
 

Сп. „Еспресо" посвети шокираща статия за случаи на сексуално насилие, педофилия и проституция с малолетни в дома.

От редакцията на списанието дадоха уклончиви отговори на кореспондента на bTV в Италия. Авторът на материала така и не обяснил дали е говорил с насилваните деца, които са осиновени на Ботуша. Асоциацията, която е посредничила при осиновяването на трите деца - две сестри и братчето им, е обидена на „Еспресо", както и на автора на текста Фабрицио Гати.

От „Закрила на детето" знаят за случая от октомври, заяви шефът на агенцията Калин Каменов: „Техен психолог се срещнал с децата и констатирал, че те разказват за сексуални отношения помежду си. Родителите са отказали помощ и са решили сами да действат. Не са изпратили друго мнение на специалисти."

Според Каменов италианското семейство искало да вземе само двете момичета. Направили компромис и се съгласили да осиновят момчето, което е на 11 г. После осиновителите искали да върнат момчето. Именно затова бащата е лъгал, че то и сестрите му си играели на „чичо доктор", заподозря Каменов.

В първия италиански доклад на социалните служби пише, че децата се чувстват добре. Във втория обаче се говори за насилие, но за него е споделено от бащата. Родителят отказва да даде повече подробности. В последствие решава да разгласи случая в медиите.

Шефът на дома в Страхилово, където са живели трите деца, обясни, че няма как да са имали сексуални контакти помежду си. Момичетата и момченцето били в отделни групи, спели в отделни стаи, между които нощем има дежурен служител на дома.

„И трите деца бяха палави, но нормално детско палави", заяви Светла Петрова.

„По 5 признака сме засичали сигнала, няма как да грешим", твърди Калин Каменов. Той е издал актове за 42 000 лв. през 2012 г. за допускане на насилие към деца, но Страхилово не е сред домовете, за които има такива съмнения.

Каменов се зарече, че българските власти ще искат официално опровержение на страниците на италианското списание „Еспресо”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5699 |12.01.2013 Италианско списание: Педофилия се шири в българските сиропиталища . 4| 7310 |17.11.2012 Младите от Видин: Искаме дядо Дометиан за патриарх . 14| 5050 |13.11.2012 Искаме още половин млрд евро за инфраструктура от 2014 до 2020 г . 14| 5770 |10.10.2012 Турският посланик: Не искаме фалшиви дипломи от България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads