Реклама / Ads
3| 7230 |18.05.2010 НОВИНИ

Искат арест за 4 от "Сводниците"

.
Да бъдат оставени в ареста четирима от задържаните при акция "Сводниците" поиска прокуратурата днес. Да останат натопло Слави Славов, Валери Кръстанов, Цветелин Благоев и Бисер Миланов, оискаха обвинителите.
 

Те са обвинени и в участие в организирана престъпна група.  Според прокуратурата от събраните до момента гласни и писмени доказателства би могло да се изведе обосновано предположение за извършване на инкриминираното деяние от страна на четиримата, както и възможност те да извърши друго престъпление, включително и да оказват натиск върху свидетели.

Свидетелките Катрин Глинчева, Петя Сезонова, Миглена Манастирска, Илияна Симеонова твърдят, че работят като проститутки на бул. “А. Стамболийски” № 88. Те определят Валери Кръстанов като отговорник на клуба, който им осигурява клиенти и им е обещавал закрила. Той прибирал и пачките от заработеното..

Според показанията на четирите останалите трима обвиняеми са им осигурявали клиенти, охрана и са ги превозвали до адреси и обратно до клуба. Всички те заявяват, че са работили както на територията на клуба, така и в някои от столичните хотели. Бисер Миланов е заловен по време на употреба на наркотични вещества. Той е направил опит да избяга през прозореца и е оказал съпротива на органите на реда. В началото на днешното съдебно заседание защитата на Благоев представи медицински документи, според които той страда от епилепсия.

Днес стана ясно, че Бисер Миланов е болен от хепатит C. Тъй като дори и защитниците му не бяха информирани за това от съдебната охрана раздадоха на всички присъстващи в залата маски. Валери Кръстанов пък има изкуствени клапи на сърцето.

Frognews.bg припомня, че акция "Сводниците", която бе проведена в средата на май, е продължение на операция "Октопод" . Бяха проверени и претърсени нощните клубове "Ивона" на улица "Неофит Рилски" и "Версай" на булевард "Александър Стамболийски".

Според прокуратурата при проведената през февруари операция "Октопод", при която беше задържан бившият съветник в ДАНС Алексей Петров, са проверени 26 адреса, на които са разпитани множество "масажистки" и охранители. От техните показания станало ясно, че там са предлагани платени секс услуги, а оборотът е даван на Алексей Петров с посредничеството на Антон Петров-Хамстера.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5138 |15.05.2010 Цветанов натовари "Сводниците" в Трактора . 3| 7487 |15.05.2010 ГДБОП с акции "Сводниците" и "Цигарите" . 6| 5369 |12.05.2010 Огромни суми искат от Спаска; отложиха делото . 1| 5535 |10.05.2010 Сините искат нова система за контрол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads