Реклама / Ads
2| 4607 |29.03.2019 НОВИНИ

ОП искат обяснение от Захариева, а БСП проверка от Цацаров за намеса на Туриция

.
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че поправките в Закон за вероизповеданията са насочени срещу мюсюлманската общност
БСП искат от главния прокурор Сотир Цацаров да направи проверка за намеса на Турция. Обединените патриоти поискаха изслушване на външния министъ Екатерина Захариева по същата тема.
 

Обединени патриоти поискаха изслушване на външния министър Екатерина Захариева в пленарна зала, след като в четвъртък избухна дипломатическо напрежение между България и Турция, съобщава БГНЕС. То дойде заради изказването на външния министър на южната ни съседка, в което той обвинява София, че нарушава религиозните права на мюсюлманите,

 

От БСП настояват още главният прокурор Сотир Цацаров да започне проверка дали има намеса на Турция при промяната на закона, съобщи днес Корнелия Нинова. Според нея разговорите и намесите на турската страна са били многократни.

 

„Проектът на България за поправки в религиозния закон беше срещу всички видове права и свободи и нарушаваше правата. Турция беше принудена да се намеси и се наложи България да внесе промени“, посочи Нинова.

 

От партията освен намеса на главния прокурор искат още Бойко Борисов да даде отговори кой, кога и по какъв начин е въздействал върху правителството и защо той се е съгласил.

 

Нинова призова Обединените патриоти да напуснат правителството. По думите й, ако не го наравят означава, че одобряват тази политика. БСП иска Обединени патриоти да напуснат Народното събрание заради Закона за вероизповеданията.

 

Изказването от Турция, коментар на ДОСТ и мълчанието на Борисов са заплаха за националната сигурност и етническия мир в България, смята лидерът на БСП.

 

Призив има и към президента Румен Радев да наложи вето на закона и да свика КСНС.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4212 |29.03.2019 Дариткова: Други сили и опозицията искат да дестабилизират управлението . 7| 4664 |23.03.2019 ВМРО и „Атака” искат патриотите да се съберат за изборите, Симеонов отсъстваше . 3| 3911 |20.03.2019 Димо Гяуров: Обяснението за лютивия спрей беше много глупаво . 1| 3938 |18.03.2019 „Афис”: Българите не искат да се увеличават часовете за извънреден труд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads