Реклама / Ads
5| 5043 |18.03.2012 НОВИНИ

Искат Плевнелиев да наложи вето на закона за хазарта

.
снимка: Булфото
От Асоциацията на потребителите на телекомуникационни и интернет услуги настояват президентът да наложи вето на приетия на 15 март закон за хазарта.
 

 

Председателят на асоциацията Янаки Ганчев поясни, че член 22, точка 14 предвижда филтриране на съдържанието в интернет и нарушава конституционните права на потребителите.

 

Няма да ви занимаваме с това кой бил на плаж или колко са щастливи българските кокошки. Само искаме да кажем, че българските потребители ще бъдат много нещастни с този прецедент в българското законодателство „член 22, точка 14 от закона за хазарта", каза Ганчев.

 

Неправителствените организации искат интернет да не се превръща в инструмент за провеждане на бизнес политики и президентът да наложи вето в името на спазването на конституционните права на гражданите и запазването на неутралността в интернет, заяви още Ганчев.

 

От асоциацията предупредиха, че ще атакуват закона и чрез Конституционния съд, както и че ще запознаят със случая Европейската комисия. Според Ганчев законът бил прокаран по желанието на няколко хазартни босове, но всъщност нищо не решавал, защото механизмът, предвиждащ филтриране би могъл да се заобикаля. Всеки потребител може да получи достъп до филтрираните сайтове, изтъкна той.

 

Ганчев съобщи, че асоциацията разполага с работещ вариант. Той каза още, че ако приетият текст остане, ще си подаде оставката като председател на асоциацията, защото знаел за какво става дума.

 

Това е използване на СРС-та в интернет", каза Ганчев и уточни, че с текста се легализирало ползването на СРС от частни търговски дружества, които имат личните данни на хората.

 

Помолен да поясни, Ганчев каза, че имал предвид използването на специални пакети, което било СРС в интернет. Той съобщи, че асоциацията отправя открито писмо до президента с призив да върне закона в парламента за ново обсъждане.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 63| 5751 |15.03.2012 БСП и ДПС искат имената на виновните за скъпите лекарства . 31| 5452 |13.03.2012 Росен Плевнелиев: България вече е в избори . 75| 5496 |10.03.2012 Плевнелиев разпуска на ски с дипломати . 43| 7313 |09.03.2012 Чудо: Пълно разкриване на тайните на ДС искат жертви и...ексслужители на режима

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads