Реклама / Ads
12| 7069 |31.08.2010 НОВИНИ

Ислямът бил бъдещата религия на Европа

.
Муамар Кадафи Източник: images.ibox.bg
В България мюсюлманите се увеличавали заради ромите.
 

Цяла Европа трябва да приеме исляма. Това заяви либийският лидер Муамар Кадафи по време на визитата си в Италия, пише днес Новинар. Той посети Ботуша по повод втората годишнина от подписването на договора за приятелство между Триполи и Рим. Либийският лидер изнесе своебразна лекция по теология в Рим пред 500 млади привлекателни жени, на всяка от които раздаде по едно копие от Корана на италиански език. По искане на Кадафи те бяха специално подбрани за посрещането му с кастинг. За да присъстват на речта на полковника, жените получиха по 70 евро. Кадафи отдели специално внимание на темата за присъединяването на Анкара към Евросъюза, което по думите му ще разшири още повече влиянието на религията на пророка Мохамед. „Ислямът ще бъде религията на цяла Европа. Това ще отнеме време, но би могло да стане факт с влизането на Турция в Европейския съюз”, каза либийският лидер.

„Трябва да си гадател, за да кажеш коя религия ще е водеща след 10-15 години”, коментира пред „Новинар” възстановеният от съда председател на Висшия мюсюлмански духовен съвет Недим Генджев
. Според него религията е вътрешно убеждение и не може да бъде налагана с насилие. „Право на свободния човек е да избира каква религия да изповядва”, допълни той. Генджев смята, че мюсюлманите в България са се увеличили заради по-големия брой роми в страната, много от които изповядват исляма. По време на лекцията на Кадафи две италианки и една испанка се съгласиха да приемат исляма, тъй като по думите им всички останали религии "не са важни". По-голяма част от представителките на нежния пол обаче си тръгнаха отвратени от лекцията, заявявайки, че не могат да слушат подобни безсмислици.

Първоначално Кадафи възнамеряваше да разкаже за исляма и на група от няколко десетки италиански мъже. Впоследствие обаче той обяви, че е уморен и лекцията отпадна от програмата му. Скандалните изказвания на Кадафи относно исляма предизвикаха остра реакция от страна на Ватикана и много политици. "Обзалагам се, че ако отида в Триполи и призова либийците да приемат християнството, няма да се върна цял и невредим", заяви Роко Бутильоне, председател на опозиционния Съюз на демократите от центъра.

Италианският премиер Силвио Берлускони се опита да потуши напрежението, като припомни, че разрастващият се бизнес на италиански фирми в Либия помага на икономиката на Италия. Това е четвъртото посещение на либийския лидер на Ботуша от началото на годината. Кадафи пристигна в страната, придружаван от неизменните си телохранителки. Полковникът разпъна шатрата си в резиденцията на либийския посланик в Рим. Медиите отбелязват, че Берлускони, който е близък приятел с Кадафи, ще може да покаже гостоприемството си само на вечеря, тъй като либийският лидер пости до залез слънце по време на свещения за мюсюлманите месец Рамадан. (Новинар)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4843 |18.08.2010 ЕС опитвал да ни превърне в гетото на Европа . 16| 9084 |31.07.2010 „Гардиън” защитава 16 млн цигани в Европа . 6| 5544 |24.06.2010 Махат гето от пътя за Европа . 0| 4834 |15.06.2010 Наказват нарушители, злоупотребили с европари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads