Реклама / Ads
7| 6607 |26.09.2014 НОВИНИ

"Ислямска държава" ползва български патент с магарета

.
Магарета-терористи
Джихадистите от "Ислямска държава" започнаха да използват магарета за осъществяване на терористичните си атентати, съобщи иракският телевизионен канал „Ас Сумария".това е стар български патент. По време на Втората световна война германците пробиват линия "Метаксас" на гръцката граница като използват дългоухи с гирлянди.
 
Иракски сапьори са обезвредили шест животни с прикрепени експлозиви в околностите на Ал Микдадия. Човекът, отговорен за минираните животни, е задържан.Според полицията екстремистите ще използват всички възможни начини, за да атакуват иракските сили за сигурност.

 В книгата си "Luftwaffe" Иван Бориславов твърди, че линията "Метаксас" е превзета с българска помощ. Става въпрос за следното: Първите опити на германците да пробият линията "Метаксас" по време на Втората световна война са неуспешни. Вермахтът среща упорита съпротива и търпи значителни загуби. "Метаксас" е построена с френска помощ и представлява умело изградена система от ДОТ-ове, която прикрива Егейска Македония от север. Основният проблем при започването на операция "Марита" е, че германските части не могат да открият умело замаскираните огневи точки в пресечената местност и по тази причина щурмовите групи нямат възможност да се включат ефективно в подавянето на гръцките бункери.

Според Иван Бориславов, български офицер предлага на германците стар и изпитан способ, използван от нашата армия през 1913 година - той съветва съюзниците ни да съберат магаретата от околните села, да им окачат гирлянди от празни консервени кутии и през нощта да ги пуснат в тесен участък срещу гръцките позиции. Идеята е тревопасните щурмуваци да предизвикат гръцките ДОТ-ове да открият огън, а германските наблюдатели да засекат точно местоположение3то им. За да накарат магаретата да се движат напред, германците /пак по български съвет/ и пуснали конски мухи В крайна сметка, старата изпитана хитрост свършила работа. Гръцките ДОТ-ове били разкрити, а после германските щурмови групи ги превзели един по един с огнехвъргачки и пряко артилерийско мерене.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4654 |25.09.2014 Затворници масово ползват интернет, флашки и смартфони . 1| 4460 |19.09.2014 Франция удари "Ислямска държава” . 25| 4653 |19.09.2014 Цацаров: От КТБ са се възползвали политически сили . 52| 16933 |14.09.2014 Руски разведки: Балканите са пред разпад заради "Ислямска държава"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads