Реклама / Ads
10| 6299 |29.11.2014 НОВИНИ

К. Исмаилов: Давутоглу не ми е бил рецензент

.
Корман Исмаилов
Като обсолютни лъжи и внушения определи лидерът на партия "Свобода и достойнство", че е агент на турското разузнаване и че Ахмет Давутоглу, идеолог на неоосманизма, му е бил рецензент на дипломната работа при завършване на висшето му образование в Коня.С това той отговори на обвиненията на лидера на Фронта Валери Симеонов.
 
"Неждет Мензир ми беше като втори баща. Загубих рано баща ми и животът ме срещна с него. Това е човек, който е направил толкова много за българо-турските отношения, колкото много малко от тези, които се наричат патриоти", каза Исмаилов в "Събуди се" по "Нова телевизия".

Той обясни, че се запознал с Мензир, когато той пристигнал у нас като консултант на голяма инфраструктурна компания в енергетиката. Исмаилов похвали покойния вече Мензир, като освен, че аплодира политическата му кариера в югоизточната ни съседка, подчерта, че всеки човек в Турция над 35-40-годишна възраст го познава по име. Той потвърди още, че преди години двамата са имали бизнес взаимоотношения, но в това нямало нищо смущаващо.

Той определи като лъжа и клевета твърдението на Симеонов, че турският външен министър Ахмеет Давутоглу е бил рецензент на дипломната му работа в университета в Коня. Като вярващ човек вярвам, че за клеветниците рано или късно ще си получат заслуженото, затова и не съм предприел съответните съдебни действия.В нашата политика, колкото и недъгава да е тя, има нещо хубаво – ако градиш политиката си на лъжи и клевети, тя рано или късно ще те изхвърли. Затова и донякъде ми е забавно, заяви съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок.

Нямам нищо общо с неоосманизма. Готов съм да се отрека от неоосманизма, готов съм да се отрека от Тодор Живков, готов съм да се отрека от дявола, подчерта Корман Исмаилов.

В коментар на заявените намерения на патриотите да оттеглят подкрепата си за управляващото мнозинство Исмаилов заяви: Патриотичният фронт не е част от коалицията. Ако искат, да подкрепят БСП, ДПС и "Атака", имат свободата да го направят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 7572 |27.11.2014 Орхан Исмаилов: 3 пъти съм бил в Турция – по служба и на море . 2| 4584 |26.11.2014 К. Исмаилов: Абсурд! Не сме национални предатели! . 62| 8421 |22.11.2014 Исмаилов: РБ е против свалянето на новините на турски от национален ефир . 8| 4678 |20.11.2014 Исмаилов: Скандалът е, че е Орхан, а не Иван! Джабмазки: Не!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads