Реклама / Ads
18| 6009 |26.10.2010 НОВИНИ

Испания иска синът на наш евродепутат 10 г. в затвора

.
Синът ми е натопен заради мен, каза българският евродепутат Станимир Илчев.
 

Новината съобщиха за “24 часа” колеги от регионалния в. “Идеал”, пише вестникът. Владимир Илчев е смятан за шеф на деветчленен “български клон” на банда трафиканти на бели робини, разбита през май 2003 г. Прокурорът поиска за него 6 години затвор и глоба от по 12 евро дневно в продължение на 36 месеца за нарушаване на правата на чуждестранни граждани. Отделно обвинението иска за Илчев-младши 4 г. зад решетките и дневна глоба от по 12 евро в продължение на 24 месеца за склоняване към проституция. Ако сумата бъде събрана и при положение че поне една от годините задължително е високосна, се получават точно 19 512 евро. Делото срещу Владимир Илчев е насрочено за 8 ноември в провинциалния съд в Алмерия. Заедно с него пред съда ще бъдат изправени петима испанци и три рускини. Всички са членове на т. нар. български клон.

Групата е заподозряна в сексуална експлоатация на българки и рускини. Те пристигали в Испания с автобуси, където били посрещани от Владимир Илчев, твърди прокуратурата. Рускините идвали с визи, за чието издаване се грижела бандата. В Испания ги посрещал депутатският син. Жените били водени в нощни клубове в градовете Алмерия, Нихар и Лорка. След това Владимир прибирала парите, заработени от жените в резултат на сексуслуги. Жените живеели в осигурени от трафикантите квартири под наем и излизали от тях, придружени само от Владимир Илчев или други четирима души - испанците Иносенсио Г. Г., Антонио Г. Г. и рускините Елена Е. и Надежда Т. За тях обвинението също иска по 10 г. затвор.

Освен това Владимир Илчев противозаконно отнемал паспортите на жертвите заедно с испанеца Хуан Г. Г. и рускинята Екатерина З. Така нещастните жени не можели да избягат, защото оставали без документи за самоличност. Вероятно Илчев-младши подмамвал българки да пътуват за Испания с обещание за добре платена работа, смята прокуратурата. След това той им намирал работа в нощни клубове и ги принуждавал да проституират там. Полицията открила 12 българки, докарани в Испания от него, при хайка в заведението “Малибу” в град Лорка. За останалите четирима членове на бандата прокурорът иска по 3,9 години затвор.

Владимир Илчев бе арестуван на 14 май 2003 г. в морския курорт Рокетас де Мар край Алмерия. Той бе задържан в бар “Мун лайт”. Заедно с него бяха арестувани още няколко българи. Всички обаче бяха освободени по-късно. Групата бе заподозряна в трафик на жени. Синът на Станимир Илчев прекара един месец в затвора “Ел Асебуче” в Алмерия, след което бе пуснат под гаранция. Чак до 2005 г. не му бе разрешено да напусне Испания и той живя в българското посолство в Мадрид. След това заради проточването на делото му бе позволено да се прибере в България. Официално българките, дошли в Испания заедно с Илчев-младши, били танцьорки. Властите в иберийското кралство обаче подозират, че всъщност става дума за проститутки. Те смятат, че сънародничките ни били вкарани лесно с измама в Испания, тъй като по онова време визите за български граждани за страните от ЕС вече бяха отпаднали. Единственото ограничение бе, че нашенци можеха да прекарват най-много по 90 дни в рамките на шест месеца на територията на Евросъюза. Те нямаха право и да работят в ЕС, без да имат виза, изданена след предварително сключен договор. (24 часа)

Синът ми е натопен заради мен и моята политическа дейност, обяви тази сутрин по НТВ евродепутатът Ст. Илчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6608 |28.09.2010 Евродепутати искат справедливост за Мирослав Ризински . 7| 4915 |23.09.2010 Испания отворена за ромите, изгонени от Франция . 0| 4595 |03.08.2010 Испания спипа български търговци на дрога . 8| 5269 |29.07.2010 М. Бербатова: Синът ми не е отвлечен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads