Реклама / Ads
4| 5576 |25.04.2013 НОВИНИ

Историческо 4:1 за Боруся Дортмунд срещу Реал Мадрид

.
Историческа победа постигна немският футбол над испанския, след като и Борусия Дортмунд се устреми към финала в Шампионска лига. "Жълто-черните" разгромиха Реал Мадрид с 4:1 на своя стадион "Сигнал Идуна Парк" и почти решиха изхода от двубоите между двата тима.
 
Ден по-рано същото стори и Байерн Мюнхен с Барселона, така че на финала на "Уембли" е много вероятно да воюват два тима от Бундеслигата.


Още от самото начало на двубоя стана ясно, че Борусия ще пресира Реал и ще търси категорична победа. Вратарят на гостите Диего Лопес направи първото си важно спасяване в 7-ата минута, когато Марко Ройс с 3-4 докосвания прекоси цялата половина на Реал и стреля опасно от 12-ина метра.


Мадридчани обаче капитулираха още в следващата минута, когато Марио Гьотце центрира отляво, Пепе закъсня да парира Роберт Левандовски и полският таран от близо прати топката в мрежата.

В 24-ата минута Роналдо бомбардира Вайденфелер от фаул, но стражът на немците изби в корнер. Все пак в 43-ата минута Реал изравни след груба грешка на Хумелс. Бранителят върна твърде леко към Вайденфелер, Кедира настигна топката и я сервира за лесен завършек от Роналдо.

Второто полувреме домакините заиграха с още по-голямо настроение и резултатът не закъсня. В 50-ата минута Левандовски отново бе изоставен в малкото наказателно поле и от близо нападателят направи 2:1. Футболистите на Реал Мадрид претендираха за засада, но такава нямаше.

Пет минути по-късно полякът оформи своя хеттрик. Попадението бе много красиво и бе изработено след хубав финт срещу Пепе и топовен изстрел под гредата на Лопес.

Това обаче не беше всичко и в 66-ата минута Борусия получи правото да изпълни дузпа за нарушение на Шаби Алонсо срещу Марко Ройс. Зад топката застана вездесъщият Левандовски, който направи 4:1 с мощен шут в средата на вратата.

Възпитаниците на Юрген Клоп можеха да направят положението на Реал още по-унизително, но вратарят Диего Лопес не допусна нови попадения. Всъщност той и донякъде Роналдо бяха единствените двама на терена от отбора на гостите, от чиито действия имаше някаква полза.

Така, в рамките на два дни, най-силните представители на немския и испанския футбол премериха сили и резултатът от този сблъсък е повече от красноречив - 8:1 (!) в полза на футболния елит на Германия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 5259 |25.04.2013 Шок: Държавният резерв на 70% празен . 0| 5483 |24.04.2013 Станишев: Очаквам Цветанов да обвини и Държавния департамент на САЩ, че работи за организираната престъпност . 12| 5768 |24.04.2013 Орешарски: ЕК ще подкрепи нашите мерки за борба срещу безработицата и бедността . 15| 5333 |24.04.2013 Орешарски е оптимист за възстановяването на интереса на белгийските инвеститори в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads