Реклама / Ads
4| 5239 |31.03.2020 НОВИНИ

Италианският ”Република”: Очаква се да овладеем епидемията през май

.
В периода между 5 и 16 май e възможно вече да няма нови случаи на зараза с коронавируса в Италия, пише в. ”Република”.
 

Италианският всекидневник се позовава на статистически изчисления на базирания в Рим анализаторски Институт Енауди за икономика и финанси. Оценките на експертите взимат предвид данните, оповестявани всеки ден от италианската Гражданска защита за броя на случаите на зараза с коронавируса в страната.


На базата на данните на Гражданска защита експертите от Института Енауди дори са направили изчисления за всяка италианска област поотделно и от тях излиза, че на 6 април Трентино Алто Адидже ще стане първият италиански район с нито един нов случай на зараза. На 7 април нулиране ще има в Лигурия, Умбрия и Базиликата, а после на 8 април във Вале Д'Аоста. На 9 април ще има нулиране в Пулия, а на 10 и на 11 април - във Фриули Венеция Джулия и Абруцо. Нулиране във Венето и Сицилия ще има на 14 април. В Пиемонте това ще стане на следващия ден. В Лацио - на 16 април, а в Калабрия - ден след това. В Кампания ще има нулиране на 20 април, в Ломбардия - на 22 април, в Емилия-Романя - на 28 април, а в Тоскана - на 5 май, пише още БТА.


Според прогнозите първата евентуална дата без нито един нов случай в Италия е 5 май, но това е най-оптимистичният сценарий. Крайната дата според по-малко оптимистичния сценарий е 16 май.


Същeвременно Висшият съвет по здравеопазването на Италия предупреди, че обстановката в страната няма да се нормализира отведнъж, на конкретна дата, а поетапно. Сега целта на властите е да направят така, че да няма нови огнища на зараза, каквито имаше в Северна Италия. Според Висшия съвет страната върви в правилна посока.


За шести пореден ден в най-тежко засегнатата от епидемията от новия коронавирус италианска област Ломбардия се наблюдава намаляване на новите случаи на зараза, пише в. "Република".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 3869 |31.03.2020 Владислав Горанов: Очакваме дефицитът да достигне до 3% от БВП . 0| 3649 |26.03.2020 Облачно, но по-топло време ни очаква днес . 0| 4288 |20.03.2020 Посрещнахме астрономическата пролет. Какво време ни очаква днес? . 4| 4030 |17.03.2020 Ресторантьорите очакват до 200 000 уволнени до края на март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads