Реклама / Ads
6| 6546 |16.01.2013 НОВИНИ

Италианският татко измислил педофилския хорър

.
Приютът, описан като свърталище на сексуално насилие в италианското списание "Еспресо", е домът за изоставени деца в Търновското село Страхилово. Това съобщиха от Агенцията за закрила на детето.
 

От понеделник там влезе екип от социални експерти и психолози. Разказите на децата, на възпитателите и съседите, и на кмета не потвърдиха описаните от трите осиновени преди няколко месеца в Италия деца.

Преди дни "Еспресо" публикува разследване на журналиста Фабрицио Гати, според което 3 българчета - на 9, 10 и 11 г. всяка вечер са били изнасилвани от по-големи момчета.

Според разказа им към насилията се присъединявали и служители на сиропиталището - 7 мъже и 4 жени. С благословията на възпитателите възрастни водели децата на дискотека, а след това ги пращали по стаи, където мъже си играели с тях.

Шефът на агенцията Калин Каменов каза, че анкетите, направени по прецизна психологическа методика, не потвърждават твърденията на децата, съобщава „24 часа”. Засега обяснението е, че между едно от осиновените деца и осиновителя има конфликт, който довел до скандалните разкази.

Новият татко на трите бг сирачета вероятно е съчинил хоръра за пред сп. "Еспресо", сочи засега проверката на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД).

"По този начин той може би се опитва да реши друг проблем", смята Калин Каменов. От Агенцията за закрила на детето (ДАЗД) са получили информация от колегите си в Рим, че преди време мъжът, който е взел от дома в Страхилово две сестрички и по-голямото им братче, се опитвал да се откаже от момчето. Тамошните психолози работили със семейството и се противопоставили на идеята - тъй като между децата имало силна емоционална връзка. Вероятно с представянето на подобна скандална информация бащата е целял да изкара баткото насилник и така да го отдели от сестрите му, допускат социалните работници.

Директорката на дома каза, че не може да асимилира случващото се.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5388 |26.12.2012 Шепа недоволни татковци излязоха на протест . 16| 5492 |13.02.2012 Външният министър стана татко . 26| 7334 |30.10.2011 Дъщерята на Боевски: Страшно беше. Задържаха татко за секунди . 15| 5450 |14.01.2011 Яне измислил оставката на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads