Реклама / Ads
19| 5691 |12.01.2013 НОВИНИ

Италианско списание: Педофилия се шири в българските сиропиталища

.
Шокиращи случаи на педофилия има сред децата в българските домове, твърди италианското списание „Еспресо”.
 

Информацията е почерпана от изповедта на три български сирачета, които са били осиновени наскоро от италианци. Данните са подкрепени и от италианските власти. В момента тече проверка по случая, съобщи БНР.

Трите деца са  две момчета на 10 и 11 години и едно момиче на ненавършени 9 години. Те са разказали на приемните си родители за ужасяващо сексуално насилие, на което са били подложени в България. Някои от по-големите деца от дома на по 12-13 години всяка вечер са влизали в стаите на по-малките, дори и на 3- годишните и са ги биели и изнасилвали.

Възпитателките в дома, който бил близо до София, са знаели за това, но не са се намесили. Напротив, те самите са се възползвали от услугите на децата като са ги карали да проституират по празниците. Малчуганите са били заставяни да вършат това с бой, заплашвани са били с пистолет, слагали им и белезници. Самите сексуални актове пък били заснемани с камери.

Според италианските психолози свидетелствата на трите осиновени българчета изглеждат напълно достоверни. Според тях за шестте години, прекарани в дома, около 100 деца като тях са станали жертва на педофили. При осиновяването им директорката на дома ги е заплашила, че ако разкажат какво се е случвало, ще бъдат върнати отново в България.

Списание "Еспресо" пише, че Асоциацията за международно осиновяване "Кай" и италианското социално министерство са сигнализирали за случая българските власти. Техните опасения обаче са, че насилието в домовете за деца в България продължава и сега.

От Агенцията за закрила на детето у нас потвърдиха, че са информирани за случая, но с него ще се занимае правосъдието, съобщи БНР. От правосъдното министерство пък са уточнили, че сигналът е от анонимен мъжки глас, допълва БНР. Все пак в края на 2012 година правосъдните органи са започнали проверка на всички осиновявания в Италия. Поискано е съдействие и от италианските власти. Проверката продължава и в момента. Все още не е уточнено в кой дом са пребивавали децата.

Факсимиле на списание "Еспресо"
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6847 |10.09.2012 Разследват политик за педофилия . 11| 6506 |12.05.2011 Разследват БГ-журналист за педофилия . 2| 4490 |19.03.2010 Обвиненият в педофилия лектор пак зад решетките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads