Реклама / Ads
7| 5736 |25.06.2012 НОВИНИ

Италия взе 4:2 от Англия и отива на полуфинал

.
Италианците преследваха победата през целия мач и накрая я постигнаха. Имаше драма и мъка в нулевото равенство в 90-а минута. Двете продължения също не бяха достатъчни двата отбора да си отбележат гол. При изпълнението на дузпите обаче адзурите бяха по-съсредоточени и постигнаха 4:2.
 
Италия отива на полуфинал. Англичаните си хващат самолета за Лондон.

Този резултат бе напълно логичен след показаното през целия мач. Обратно на традицията Италия нападаше през цялото време, а англичаните се защитаваха.

"Трите лъва" за пореден път отпаднаха на европейско първенство след изпълнение на дузпи, за последно това стана на Евро 2004, отново на четвъртфинал - срещу Португалия.

 

Алесандро Диаманти вкара победната дузпа за италианците, които в спор за място на финала ще играят с Германия. Това ще бъде повторение на полуфинала от Мондиал 2006, когато “адзурите” спечелиха в Дортмунд с 2:0 след продължения. Ашли Йънг и Ашли Коул пропуснаха за Англия при дузпите, а Монтоливо се провали за Италия.

 

Играчите на Чезаре Прандели имаха предимство в мача. “Скуадра адзура” редеше атака след атака, но все не успяваше да нанесе точния удар. Две греди спасиха англичаните в редовното време. Чудесно попадение на Ночерино с глава в продълженията беше отменено заради засада.

 

Още във втората минута Даниеле де Роси от воле разтърси десния страничен стълб на вратата на отлично играещия вратар Джо Харт. В петата минута Глен Джонсън също получи чудесна възможност да открие резултата. Той се оказа с топката в крака на границата на вратарското поле, но ударът му бе избит от Буфон с една ръка. Марио Балотели стреля в английски вратар от близко разстояние, а Уейн Рууни и Дани Уелбек успяха да покажат добрия си синхрон от Манчестър Юнайтед, но ударът на Уелбек бе неточен.

 

След почивката Джо Харт последователно изби удари на Де Роси и Балотели, а Рикардо Монтоливо би над вратата. Половин час преди края на редовното време Анди Керъл и Тио Уолкът се появиха в игра за Англия, но и това не помогна на англичаните да се противопоставят на предимството на Италия. 

Англичаните изглеждаха уморени и вяли. Липсваше онази борбеност и воля, които сме свикнали да виждаме по терените на Острова.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 6066 |20.06.2012 Екстрадират Брендо в Италия . 2| 5314 |20.06.2012 Англия изхвърли Украйна от Европейското, среща Италия . 22| 6948 |13.06.2012 Съдът отложи решението за екстрадацията на Брендо в Италия . 141| 6319 |04.06.2012 Костов и ДСБ отиват сами на избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads