Реклама / Ads
1| 5157 |03.02.2013 НОВИНИ

Южнякът натроши витрини и дървета

.
Силният вятър и внезапно появилият се дъжд са причина електропреносната мрежа да даде накъсо. Екипи на ЧЕЗ продължават да отстраняват авариите, причинени от влошените метеорологични условия.
 

Най-много сигнали за проблеми с електрическата мрежа са подадени в Мездра и Вълчедръм. Всички аварийни екипи са на място и работят.

Най-сериозно е положението в Мездра - там от 14.00 часа има проблем.
В Мездра са засегнати 4500 потребителя, във Вълчедръм – 2000 потребителя. В Перник има 3000 засегнати, в Радомир – 1300, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

В София заради проблеми в подстанция „Рила" по обед без ток остана голяма част от центъра и южните квартали на града. Засегнати са били и части от "Лозенец", "Драгалевци" и "Симеоново".

В София област проблеми има в Самоков с 1700 засегнати потребители и Костинброд с 2400 потребители. В София в момента ток няма в кв. „Красно село” и в голяма част от „Бояна”, тъй като подстанция в Бокар има сериозна авария.

В Самоков и Костинброд са паднали дървета. Силният вятър, вилнял над София днес отнесе покрива на Националната кардиологична болница, бившата Трета градска.  

Ураганът във Враца отнесе стъклените стени на най-лъскавите магазини в центъра. Бурята скъса десетки жици и събори стълб върху кола, паркирана на улица "Георги Апостолов". Къщи в село Бели извор останаха без покриви, съобщи кметът Кирил Илиев. Фурията, която вилня с 28 метра в секунда преобърна павилиони и спирки. Застла улиците с изпочупени клони от дървета, централният булевард се оказа непроходим.

Междувременно силният южен вятър събори няколко дървета в Кърджали. Дърво падна върху покрива на едноетажен магазин на улица "Христо Ботев" в центъра на града. Пострадали хора няма, но има материални щети.

Скоростта на вятъра в Пампорово достигна 10 м/с според информация на Планинската спасителна служба. Силният вятър създава дискомфорт за скиорите, но спиране на лифтовете не се налага. По правило лифтовете се спират от движение при вятър над 15 м/с.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6550 |03.02.2013 Калин Терзийски: Гордея се, че съм българин . 47| 7519 |03.02.2013 Ваньо Танов: Баретата е историята на прехода, много желаят да го няма . 2| 6410 |03.02.2013 Мистериозна жертва в пожар в кв. "Братя Бъкстон" . 20| 5447 |04.02.2013 Забраната за тютюнопушене ще остане

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads