Реклама / Ads
69| 6953 |24.04.2013 НОВИНИ

Юлий Москов: Прокуратурата е бухалка в ръцете на Станишев

.
Има две версии за разпитите на Цветан Цветанов. Някои говорят, че прокуратурата се е продала на БСП и Алексей Петров. Прокуратурата искала да омаскари доброто ГЕРБ. Това е несъстоятелно.
 

Това каза пред камерите на БТВ Кольо Колев-социолог, който коментира вчерашния разпит на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. През последните четири години Цветанов и ръководените от него структури се опитваха да насадят страх в обществото. Случаите са много. Арестите на Тенчо Попов, скандалите с лекарите от Горна Оряховица и още много. В момента разликата между ГЕРБ и БСП е под 2%.

Това е последното ни проучване за в. "Труд". Дори мога да кажа, че при твърдите ядра на двете партии, които заявяват, че ще гласуват със сигурност, БСП води. Това се дължи и на този скандал, но не само на него, обясни Колев. Тази България не е моята България. Аз не искам да живея в ченгеджийска държава. СРС-тата са оръжие, което не е използвано по правилен начин. Този скандал ще завърши с оставката на Цветанов, който вече е политически труп, завърши Колев.

На коренно противоположното мнение беше журналистът Юлий Москов. Аз вече не мога да разчитам на прокуратурата. Тя е бухалка в ръцете на Сергей Станишев, категоричен беше той. Станишев се занимава с анонимни доноси и проблема си е изцяло негов. Мен ме плаши факта, че прокуратурата се занимава с неща, които не са толкова важни и не са в дневния ред на хората. Аз очаквах прокуратурата да излезе и да каже за ЕРП-тата, за високите цени на тока и монополите. Хората в Кюстендил и Хасково не се интересуват дали подслушванията са регламентирани или не. Те нямат пари да си купят хляб и да си платят сметките. Хората чакат прокуратурата да каже, защо това е така, а тя мълчи като бит задник, ядоса се Москов. Мен ме подслушват от 15 години и съм наясно с това. Един началник от НСС ми беше казал, че много се движа и екипите не могат да ме засекат, обясни той. Станишев бяга от истинските дебати и се опитва да ни занимава с глупости. Това го прави, защото го е страх. Страх го е, че като загуби изборите и в партията му ще го направят на пастърма, убеден беше Москов. Ако СРС-тата бяха използвани срещу БСП, то тогава наистина щяха да са използвани срещу най-тежката организирана престъпност, завърши той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 70| 5522 |23.04.2013 Я. Янев настоява за реакция на Прокуратурата по повод корупционни схеми в енергетиката . 71| 5785 |23.04.2013 Цветанов отиде в следствието и спецпрокуратурата . 62| 5912 |22.04.2013 Мирослав Найденов отиде сам в Прокуратурата и предаде тайнствен запис . 18| 6895 |21.04.2013 Райдовски: За Флоров се говори какво ли не, а в прокуратурата няма нищо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads