Реклама / Ads
34| 14218 |16.12.2011 НОВИНИ

Юлиян призна – подпалил 12 автомобила в София

.
Палежите на автомобили в столичния жк „Младост” са направени изключително около района, в който живее задържаният 29-годишен Юлиян Ковачки. Той е познавал и голяма част от потърпевшите, съобщиха от СДВР.
 

 

Именно Ковачки подпалил преди време и автомобила на защитника на ЦСКА Иван Бандаловски, който също познавал лично, станало ясно след разпитите.

До момента арестуваният мъж е признал за 12 палежа, при които са били нанесени щети на 25 автомобила основно в кварталите „Младост” и „Хаджи Димитър” в столицата.

Самият Ковачки не притежава автомобил. Колите той подпалвал с леснозапалима течност. До момента обаче не е обяснил пред полицаите откъде се е снабдявал с нея.

Разследващите го описват като интелигентен, комбинативен млад мъж, с трудно детство. Първият, неуспешен пожар, е извършен още през август заради неудовлетворение, свързано с бизнес. Преценил е, че е ощетен и за да отмъсти и причини вреда на този, който го е ощетил, му е запалил автомобила. Продължил с палежите отново заради лична неудовлетвореност – останал без работа, бизнесът му се сринал.

Юлиян обаче според полицаите не е класически пироман. Палежите правел под въздействието на алкохол. По думите им той сам сигнализирал на спешния телефон 112 за пламнали автомобили, в някои от случаите дори участвал в гасенето на запалените от него коли. Мъжът има криминални регистрации за кражби, присъда за хулиганство и шофиране след употреба на алкохол. Сигналът за него е постъпил в Седмо районно управление преди около десет дни.

Не е установена връзка между него и задържания от вторник 33-годишен криминално проявен Владислав Николов-Куката. Към този момент няма данни да е имал съучастник. Най-вероятно се касае за различни групи, с различни мотиви, които извършват запалвания, коментираха полицаи.


Близо 30 коли са запалени умишлено за изминалия месец и половина в София. БМВ горя в нощта срещу 3 декември. Пет автомобила бяха запалени в столицата през нощта срещу 2 декември в кварталите „Младост-1” и „Младост-2”. В столичния квартал „Хаджи Димитър” бяха опожарени два леки автомобила през нощта срещу 1 декември, а 13 коли горяха през нощта срещу 30 ноември в столичните квартали „Младост-3” и „Младост-2”.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 5191 |14.12.2011 КС призна президентските избори за законни . 8| 7589 |23.11.2011 МВР призна, че Агджа и Чакала са пребивавали свободно в България . 6| 5182 |23.11.2011 100 000 българки признават, че са изнасилвани . 7| 6342 |23.11.2011 Ив. Костов призна лекарска небрежност при починалата родилка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads