Реклама / Ads
2| 4944 |05.07.2013 НОВИНИ

Юначаги: Наши свиха дрога на испанската мафия

.
Майка разбойничка в схемата на БГ трафикантите. Опасна престъпна група от 9 българи и 4-ма испанци, обирала пратки дрога на други мрежи за наркотрафик, бе закопчана в страната на крал Хуан Карлос.
 

 

Това пише "Стандарт", позовавайки се на испанската Гражданска гвардия. Освен деветимата арестувани нашенци, чиито имена не бяха съобщени, тъй като разследването продължава, са повдигнати обвинения в съучастие и срещу българка, майка на единия от задържаните. Групата отмъквала луксозни автомобили и им слагала в тайници дрога.

След това продавала возилата на други наркотрафиканти в Испания, като предварително инсталирала в колите електронни проследяващи устройства, за да  следи всяко движение на новите им собственици. Впоследствие организирала "полицейска операция" и им отмъквала дрогата. Испанските следователи установили, че през последните години бандата е изпрала над 3 милиона евро с купуване на недвижими имоти и автомобили от много висок клас. Гражданската гвардия е започнала операцията още през 2011 г. под кодовото име "Механа". Финалният удар, огласен на 4 юли, е извършен едновременно в Мадрид, Аликанте, Малага и Кадис.

Акцията е започнала, след като агенти засекли българин в Бенидорм (Аликанте) да поддържа редовни контакти с други свои сънародници, арестувани и разследвани за трафик на дрога. Освен това той демонстрирал охолен живот, без да работи, което още повече засилило подозренията. Установено е, че той често пребивавал между провинциите Аликанте и Малага, а в ултралуксозния курорт Коста дел Сол имал не по-малко шикозна вила, за която впоследствие се установило, че е служила за база за планиране на ударите на бандата. 

Гражданската гвардия е извършила десет обиска на жилища в четирите споменати провинции, при които е иззела 800 кг хашиш, 1 кг кокаин, 6 лимузини и инструменти за разбиване и отмъкване на автомобили. Освен това е наложен запор върху 31 коли и 4 недвижими имота. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5998 |04.06.2013 Наши прекарват хероин през протестите в Турция . 7| 6430 |30.05.2013 ФБР спря наши пиратски сайтове . 54| 5411 |05.05.2013 Патриарх Неофит: Всичко, което е станало с нашия Спасител, е пример и урок за нас . 4| 5006 |03.05.2013 Димчо Михалевски: Ще подкрепяме всички общини и няма да делим кметовете на наши и ваши

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads