Реклама / Ads
12| 4515 |03.02.2016 НОВИНИ

Юнал Лютви: Доган е скромен, ДПС се утвърди за доброто на България

.
Юнал Лютви
Противоречиво оценявам Меглена Кунева. Просветният министър го свързвам с Иван Вазов. Просветата е нещо, поне за моето поколение, много важно. Част е от културата на народа. Просвещението не трябва да се политизира. Министърът на образованието трябва да е консенсусна фигура, каза Юнал Лютви по БНТ.
 

Кунева е юрист, беше еврокомисар и главен преговарящ. Просветата си иска своя експерт. В България имаше добро образование и преди 89-та година. Подготвяха се много добри специалисти като колегите си в Западна Европа. За това казвам, че там трябва да работят хора, които имат пряк допир с образованието.

За мен и г-н Ахмед Доган най-важното беше влизането на ДПС в 7-то ВНС. Така ДПС се утвърди и стана важен фактор в свободното и демократично развитие на държавата. Ние сме една от най-младите партии с не лек път в своето развитие и опити да бъде разбита. Но всички опити, всуе, не успяха. Още в своя генезис ДПС имаше волята на нашите последователи. ДПС се утвърди за доброто на България. Тази партия първа получи признание в чужбина. Ние имаме много сериозен принос за утвърждаване на демократичните ценности в страната. ДПС е най-добре подредена. Дължи се на доброто ръководство и структурите в страната.

Доган не само в края на годината е отправял критични бележки към Лютви Местан. Една година по-рано-през 2014 г. му каза, че партийната работа е колективна работа. Тогава не стана нищо. Сега последиците бяха други. Не знам защо Местан реагира толкова драматично на това. Не знам защо Местан казваше на всяко изречение, че е евроатлантик. Местан с повод и без повод говореше по всички въпроси, а Доган излизаше само веднъж. В генетичният код на последователите ни е заложено да следват един лидер и това е Доган. Доган е интелигентен и много скромен човек. Местан беше назначен. Не е вярно, че ДПС не може да понесе друг лидер, както казваше Местан. Лидерът на ДПС трябва да е почтен и откровен със своите избиратели като Доган.

Има криза във всички политически партии. Има неправилен кадрови подбор. Като епидемия всички партии са структурирани еднакво. Тези местни лидери не допускат образовани хора и се обграждат с посредствени като себе си хора. Ние се противопоставяме на това. Обществото мечтае за младите хора, новите образи. Ние /ДПС/ създадохме бизнес структури. Успяхме да вкараме в администрацията хора. Имаме активна младежка структура. Имаме втори ешелон, който идва след нас. Делян Пеевски беше бизнесмен преди да дойде в ДПС. Не ДПС го направи бизнесмен. Говорим за предприемчиви хора, активни хора. ДПС стана много сериозен и незаобиколим политически субект. Чудя се защо не намираме партньори. За да си партньор на ДПС трябва да си на ниво, в кондиция. Опитахме да направим коалиция със СДС. В навечерието на изборите Доган и Иван Костов седмахме да преговаряме и да направим общи листи. Не можахме да се разберем. Това значи, че той не е бил на нивото на Доган. Не беше узрял.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 85| 11478 |02.02.2016 РАЗКРИТИЯ! Аврамов за Фрог: Доган е в мрежите на МИТ* . 27| 5225 |31.01.2016 Ердоган иска среща с Путин след поредния въздушен инцидент . 10| 10684 |28.01.2016 Фрог научи: Доган избира сред 4-ма мераклии за шеф на ОС в Кърджали . 4| 5238 |22.01.2016 Б. Ноев: "Тюрк-политик" на Меркел не е верен отговор на "бежански рекет" на Ердоган

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads