Реклама / Ads
6| 5312 |02.07.2008 НОВИНИ

Юрий Асланов бил злият гений на Станишев, според депутати

.
Социологът Юрий Асланов е злият гений на премиера Сергей Станишев, съскат из кулоарите на парламента червени депутати, близки до президента Георги Първанов. Той е новият Распутин, така да се каже, уточняват те.
 

Юрий Асланов, който беше първа дружка на Георги Първанов до 2001 г., докато водеше БСП, а и след това, който бълваше змии и гущери срещу правителството на Жан Виденов от страниците на в. „168 часа", сега се е превърнал в душеприказчик на Сергей, споделиха с негодувание леви народни избраници пред Frognews.bg. Според тях премиерът и лидер на столетницата се съветвал за всичко с Асланов и действал, както социологът кажел, затова и правел много грешки. Те обаче не посочиха конкретен пример на премиерски гаф под давлението на Асланов. Симпатизантите на Първанов в червената централа се дразнят още от това, че Асланов, освен дето е член на ВПС, се вре във всички дела на партията, целодневно виси на „Позитано" и любопитства за всяко заседание на Изпълнителното бюро. Той дори прослушвал записите на всички обсъждания, след което давал интервюта по медиите. „Доста грубо пипа", възмущават се социалисти.

rosen_karadimov.jpgВторото нещо, което дразнело изключетално много феновете на Първанов в соццентралата били самите съветници на премиера. Те с охота злословят по адрес на Росен Карадимов и го обвиняват, че той е забъркал правителството в аферата с голф игрището край Балчик, което се кани да строи рекламният бос Красимир Гергов. Някогашният лидер на Комсомола в началото на прехода и бивш адвокат на Гриша Ганчев се интересувал сега само от пари и от нищо друго. Винаги успявал да надуши къде са мангизите и да се присламчи там. Именно Карадимов бил посъветвал премиера държавата да участва с апорт на земя, като за никого те е тайна, че пазарната й стойност е многократно по-висока отколкото на всички други инвестиции в голф игрището. Естествено, избухна скандал, който можеше да бъде спестен, смятат приятелите на Първанов. Що се отнася до Ивелин Николов и Ивайло Данаилов, те въобще не желаят да говорят за тях - първият бил известен като „повелителят на джина", а вторият обичал да „закусва" с 200 гр водка. За хасковската хубавица, пребродила куп партии, между които Евролевицата и НДСВ, Ценка Василева пък изобщо не искат да чуят. Преди време тя беше забъркана в скандал за контрабандни канали в родния й град. 

Съветниците ще изядат главата на премиера, пророкуват червените влъхви, близки на президента Първанов. В този контекст те напълно оправдават патрона си, който неотдавна от страниците на столичен вестник отправи остри критики към Станишев именно заради съветниците му.

Frognews.bg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4776 |02.07.2008 Ирак изплати 360 милиона долара на България . 8| 5162 |02.07.2008 Ненадейна смърт покоси левия депутат Йовко Йовков . 16| 5603 |02.07.2008 Кондолиза Райс по спешност в София заради престъпността . 7| 4476 |02.07.2008 Подранило приемането на България и Румъния в ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads