Реклама / Ads
0| 7144 |11.04.2017 НОВИНИ

Юристи пред Фрог: Шефът на КОНПИ крие, че прави стъкмистика

.
Шефът на КОНПИ Пламен Георгиев
Шефът на Комисията за отнема на имущество, придобито по престъпен начин /КОНПИ/ Пламен Георгиев крие, че прави стъкмистика. Това казаха пред Фрог нюз юристи, запознати в детайли с начинът, по който функционира институцията. Те призоваха Георгиев на публичен дебат за изнесените годишни отчети и реално постигнатите резултати. Георгиев, обаче до този момент не е дал отговор дали е готов да застане лице в лице с хората, които го уличават в тотална стъкмистика на данните.
 

Многократно, г-н Георгиев бе похвален и помазан с успехите си, защото е безспорно, че когато се хвалиш със съдебни решения за отнемане на незаконно придобито имущество, няма как да кажеш, че същите не са постановени от Българският съд. Така е. В докладите на Комисията, подробно е описано имущество, на каква стойност е отнето, т.е. конфискувано. Похвално е, безспорно. Г-н Пламен Георгиев редовно в изявите си по медиите го споменава.

 

От този толкова, от оня толкова. Запорирали сме милиони, милиарди и т.н. Безспорно е, че под негово ръководство са извършени такива подвизи. И пак, това е за хората, които нямат правно образование. Това е за хората с нормални и достойни професии с образование, далеч от правното. Няма да е лошо тези хора да разберат труда им и приходите и данъците им формиращи бюджета на страната, къде отиват и как се харчат от блюстители на реда, като Пламен Георгиев, който смята да продължи борбата си с престъпността, като човек с безупречна репутация.

 

Никъде не се споменава, че широко рекламираните успехи са по дела, заведени от Комисията през 2007-2013 г., т.е. когато Георгиев дори не е сънувал, че ще оглави тази институция. Не се казва и колко пари дължи държавата за такси, обезщетения за унижени хора  и адвокатски хонорари за всичките безумия на хора, като г-н Пламен Георгиев. Грубите сметки според Адвокатските колегии гони сумата от 2 000 000 лв. Тези пари, кой ще ги плати? Пламен Георгиев и компания ли? Не! Българският данъкоплатец.

 

 Пламен Георгиев крие фактите, които ще го разкрият, че се прави стъкмистика за статистически цели. Крие пред българския данъкоплатец, че обявените от него успехи никога няма да доведат до тези постъпления, които към днешна дата са вече 90 млн.лева според него с данните за 2017 г.. В действителност са в пъти по-малко. Крие пред Европейската комисия, че ги заблуждава с така изнесените данни. Крие, че това, което е широко разтръбил пред Министерски съвет и Народното събрание е само на хартия. Защо мълчи НАП, на която ще потърсят след време сметка защо не е събрала тези 90 млн.лв. Защо мълчат основните политически сили, които вярваме вече са запознати с проблема?

 

Какво още споделиха юристите за дейността на КОНПИ, четете в рубриката „Интервю”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4041 |10.04.2017 Пак протест на сирийци пред посолството на САЩ у нас . 1| 4557 |10.04.2017 Р. Гълъбинов за Фрог: Европейските и бюджетните пари у нас се отчитат като инвестиции . 2| 12594 |10.04.2017 Само във Фрог: Полицаите станаха писарушки . 0| 3727 |10.04.2017 МОН представя мерки за по-сигурни училища

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads