Реклама / Ads
16| 5792 |27.02.2011 НОВИНИ

Пл. Юруков: България е страна на слухове, флашки и каскети

.
Пламен Юруков
Консерваторите казват, че всеки трябва да мисли за себе си, но и за всички заедно; олигархическият модел не беше разрушен преди време.
 

Този въпрос е истинско предизвикателство, кого повече обичам С. Станишев или М. Димитров. И двамата не правят нищо сериозно в българската политика, каза бившият председател на СДС Пламен Юруков, създател на новата партия ВОТ-консерватори, който гостува в предаването Нека говорят по БТВ.

Айкидото дава почтеност, която помага не само в политиката, а въобще в живота. То ми помогна да приема идеите на консерватизма, то не прави планове. Консерваторите казват, че всеки трябва да мисли за себе си, но и за всички заедно, каза Юруков. СДС не беше грешка за мен – донесе ми срещи с редовите седесари, а когато видях, че моите идеи за реформация на партията и България среща съпротива от номенклатурата на СДС, а беше приета добре от редовните членове, тогава се оттеглих.

Според създателя на ВОТ-консерватори България е страна на слуховете, медиите се занимават с компромати, флашки и каскети. Аз станах жертва на много такива компромати, това не е реална политика, обобщи Юруков и пожела на Цветан Цветанов да завърши тежката битка с организираната престъпност, тъй като той е ударил главата, но трябвало да слезе и на по-долните етажи.

ВОТ ще има достатъчно подкрепа, обяви политикът и препоръча да си отговорим какъв тип капитализъм искаме да има в България. За новата партия той каза, че моделът е – предприемачески на малките фирми. Олигархическият модел не беше разрушен преди време, каза още той.

В момента имам добро семейство, много приятели, имам идеи, в които вярвам – затова съм богат човек. Трябва да правим разлика между пари и капитал – нужни са денонощни усилия за развитие на фирмите. Тя прави иновации, плаща заплати, грижи се за хората, обясни гостът.

Аз съм представител на средния бизнес, който е успял, заяви Юруков и допълни, че в България има могъща армия от малки и средни фирми, които искат да имат свое представителство в политиката. Но има стагнация, има и инфлация, лошите кредити са над 14 %, очакват се много фалити – България е в тежка икономическа ситуация, обобще ситуацията лидерът на ВОТ.

Време е да се смени моделът на управление, завърши Пл. Юруков.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 6522 |27.02.2011 Северозападна България се стопява . 71| 5400 |26.02.2011 В. Сидеров: Днес България е колонизирана държава . 5| 4716 |24.02.2011 ЕС одобри напредъка на България за Шенген . 20| 5509 |23.02.2011 България стопля отношенията с Македония

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads