Реклама / Ads
20| 5087 |04.06.2009 НОВИНИ

Юруков внесе в ЦИК заявление за оттегляне на СДС от Синята коалиция

.
Незаконната регистрация на СДС в състава на „Синята коалиция” би взривила бъдещето на Съюза на демократичните сили. Не заличавам СДС, а регистрирам СДС, пише дословно до медиите Юруков.
 

Пламен Юруков е внесъл в ЦИК заявление за оттегляне на регистрацията на СДС. Eто текстът на съобщението до медиите, в което той обяснява мотивите си, дословно:

Съгласно актуалното състояние на СДС от 25 май 2009 г. и съгласно регистрите на СГС аз съм легитимният председател на Съюза на демократичните сили.
Именно в това си качество съм внесъл заявление в ЦИК с настояване за оттегляне на регистрацията на политическа партия „Съюз на демократичните сили” от коалиция „Синята коалиция”.
Незаконната регистрация на СДС в състава на „Синята коалиция” би взривила бъдещето на Съюза на демократичните сили.
Не заличавам СДС, а регистрирам СДС. Съгласно закона на Република България в ЦИК са внесени всички изискуеми документи и подписи от легитимното ръководство на СДС.
Ако сега СДС приеме беззаконие, ще бъде съучастник в закононарушение. СДС ще се превърне в субект, на който ще извиват ръце. Спазването на закона е важно за бъдещето на СДС. СДС може да загуби всичко.СДС може да се превърне в безгласен извънзаконов придатък на Костовия проект.
Тази коалиция е мостът към небитието на СДС. СДС ще бъде незаконно дете в „Коалицията Костов”. Бъдещето на СДС е свързано с демокрацията, демократичните правила и демократичните закони. Бъдещето на Костов е друго.
Нека г-н Костов в знак на солидарност с узаконения от него Мартин Димитров да направи следното: да заличи политическата си сила и своето председателство от регистрите на СГС и след това да помоли да бъде регистриран за избори. И… каквото ВАС покаже.
Легитимността на СДС е легитимността на дясната идея в България. СДС не трябва да бъде свързан с беззаконие. Превръщането на марката на демокрацията в незаконов придатък към чужд проект е предателство към всички демократично мислещи българи. Това не трябва да бъде допуснато.

Пламен Юруков
Председател на СДС
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5391 |29.05.2009 Пл. Радонов внесе документи за регистрация на СДС в ЦИК . 8| 4897 |22.05.2009 ВАС: Юруков не е лидер на СДС . 14| 4991 |13.05.2009 Пл. Юруков: Само старото ръководство на СДС може да внася документи . 16| 11698 |09.05.2009 Доган строи нов сарай за Юруков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads