Реклама / Ads
13| 4655 |07.11.2013 НОВИНИ

ЮЗУ и ВИАС също се присъединиха към окупираните

.
Младежите искат оставка на правителството и отговор на въпросите, които протестиращи задават повече от 140 дни. Окупацията ще продължи за неопределено време.
 

Югозападният университет и ВИАС се присъединиха към окупираните. Студентите твърдят, че са се обединили чрез социалната мрежа, предаде БТВ. Минути след призива за окупация във Фейсбук, вратата на зала 501 в Югозападния университет беше блокирана. Неколцина студенти застанаха на пост зад преместените от самите тях маси.

„Протестирам против правителството, искам да си остана тук на работа в България. Уча електроника втори курс като завърша да си остана тук в България да си работя по моята специалност , а не да търся убежище в чужбина. След 2-3 години да си създам семейство имам връзка в момента, а не да се чудя накъде да бягам”, обясни Денислав Тупавичаров, студент по електроника.

 

Вместо да се приберат у дома, студентите предпочетоха да останат в университета и през нощта. Казват, че залата ще бъде окупирана за неопределено време. „За момента няма да пречиме на учебния процес ние сме цивилизовани хора, те ще си учат има достатъчно кабинети и така”, обясни Константин Георгиев.

„Ние няма да нарушаваме реда по никакъв начин това е едно от правилата ние не искаме да ги смущаваме , искам просто да заявим гражданската си позиция това е”, допълни Мариела Монева.
 

Младежите искат моментална оставка на правителството и отговор на въпросите, които протестиращите българи задават повече от 140 дни. „ Нашата гражданска позиция разбира се е свързана точно с това, че ние искаме правителството да слезе от власт и да разберем отговорите на своите въпроси, които народът както и ние задаваме вече над 140 дни. Има един въпрос , който бе зададен още първия ден и още нямаме отговор на него. Също така искаме справедливост”, обясни студентката Веселина Николова.

Идеята на студентите е окупацията на залата да продължи и през следващите дни. Надяват се към тях да се присъединят още техни колеги.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 56| 5671 |07.11.2013 Арестуваха 5-а заради изрисуван паметник пред БСП . 2| 5061 |07.11.2013 "Цариградско шосе" пада . 0| 5671 |07.11.2013 Слух за атентат срещу шефа на КАТ . 74| 7154 |06.11.2013 Николай отвръща на Бойко:Борисов освен Винету е чел и Наказателния кодекс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads