Реклама / Ads
0| 3969 |28.12.2016 НОВИНИ

Ивайло Христов: Отговорност за хляба е отговорност и за душата

.
Ивайло Христов
Апатията и отчуждението са жестокият бич на съвремието. Но за мен въпросът е в какво е смисълът? Много труден въпрос, много години си го задавам, но нямам отговор… Може би отговорът е – в това да търсиш смисъл, в движението. Това заяви режисьорът Ивайло Христов.
 

Христов признава откровено, че е имал големи надежди след 10 ноември 1989 година, но за жалост те са били напразни. Затова се опитва сега да гледа по-реално на случващото се около него, не харесва българските политици, чувства се огорчен от апатията и невежеството след младите, но смята че трябват кураж и смелост, за да променим България, казва още  големият актьор и режисьор пред Нова телевизия.

В началото на демокрацията бях много въодушевен, казах си – край, след 5 години България ще бъде Швейцария, колко страна сме – имаме си всичко – море, планини… А сега си казвам, колко глупав човек съм бил. Истината обаче е, че вина за това имат и политиците. Вярно е, че управляващите ние си ги избираме, те не са от друга планета, но явно властта и разболява. Преди няколко години, когато чух от устата на един депутат – ами когато в семейството не сме добре с бюджета, на детето не му давам пари за кино. Такива хора нямат място в парламента. Те гледат на изкуството като на забавление. Както си отговорен за хляба, ти си отговорен и за душата. Ужасно е да четеш един текст и да не разбираш за какво става дума – ние сме в 21 век, а не в 12. Но е факт, че управляващите не се интересуват от изкуството, затова в България ние сме с най-ниския бюджет в сравнение с другите страни, горещи се актьорът.

Най-ярко доказателство за липсата на духовност у нас е думата „постистина“. Вижте човечеството до къде се е докарало – вместо да вярва на факти, то разчита на емоционалните и крайни решения, с неясната представа дали ще се случи нещо. Нямам рецепта как да я караме. Да си жив и здрав – това си пожелаваме българите най-често напоследък. И все пак от време на време ни се отдава възможност да мислим, но ни трябва кураж, за да променим нещата. Затова кураж и смелост, това е моето пожелание за 2017, казва на финала на разговора Ивайло Христов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4066 |21.12.2016 Румен Христов: Чакам студена зима със сибирски студ . 4| 3861 |21.12.2016 Румен Христов: В политиката никога не трябва да се казва никога . 0| 3596 |21.12.2016 „Ислямска държава“ пое отговорност за атаката в Берлин . 2| 4329 |14.12.2016 Р. Христов: Получихме подкрепата на ПФ за тройна коалиция с ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads