Реклама / Ads
9| 9720 |21.11.2018 НОВИНИ

Ивайло Илиев пред Фрог: ЧСИ-та на гърба на народа незаконно си преразпределиха над 25 млрд. евро

.
Ивайло Илиев
ЧСИ-та незаконно и на гърба на народа са преразпредели над 25 млрд. евро. Това е най-голямата кражба в България, с която се унищожава бизнеса на хората, загиват малки и средни предприятия. Мълчи се за това, че ЕК продължава да разследва България за това, че 10 години българите са съдени в нарушение на европейското законодателство. Наказателната процедура е неминуема.
 

Това каза пред Фрог нюз Ивайло Илиев- член на „Сдружение на потърпевшите от Частните Съдебни Изпълнители и съдебната система-Солидарност“. Той разкри шокиращи неща:

Проблемът е огромен, но в българските институции не срещаме никакво разбиране. Въведена е порочна практика в цялата страна, която да изглежда привидно валидна. Всички са осъждани в отсъствие на хората, което е недопустимо. Всеки може да бъде осъден само в негово лично присъствие и само, ако се е съгласил и е признал, че дължи този дълг.

 

Тази порочна практика е въведена заради Топлофикация-София. По европейското законодателство потребител на топлинна енергия може да бъде осъден само, ако има лично сключен договор с дружеството.  Топлофикация няколко пъти смени собствеността си и нямат никакви актуални договори при над 80 на сто от делата, които минават в съда при отсъствието на длъжника. И понеже Топлофикация не разполага с договори, са въвели тази порочна практика-всичко да става в закрити съдебни заседания и да не се уведомява другата страна.

 

Банките са заинтересованата страна, те имат много силно лоби в НС. Има и мафиотска група, която изкупува имоти на безценица и това са ЧСИ-та. В своите ръце те съсредоточиха огромен ресурс. Нали се сещате, че ако един имот струва 300 000 евро, а реалната му оценка е 3 млн. евро, на подставеното лице могат да се дадат 500 000 евро, 1 млн. евро за ЧСИ-то, когато той реши да си го продаде. И имотът пак струва по-евтино от реалната пазарна цена, за да може да бъде „развързан“ бързо. В ЧСИ-та има такъв огромен ресурс, че те могат да корумпират на всички нива-зависимата прокуратура и съд, който не смее да започне да съди по европейското законодателства.

 

Мая Манолова миналата година беше предложила изменения в ГПК в много точки. Там идея да се промени убийственият  член, според който длъжниците могат да бъдат съдени  в тяхно отсъствие. Промяната беше гласувана в правна комисия, но в НС той отпадна на второ четене в пленарна зала. Лобитата на банките и ЧСИ-та минаха с куфарчетата и обърнаха процедурата. ГПК не е лошо написан закон, но никой не го спазва. Съдът нарушава ГПК, не само европейското законодателство.   Не може документ от съда да ти бъде залепен на вратата, да се направи снимка и след това да го скъсат, за да не може никой да го прочете, за да се браниш. Адвокатите също имат интерес от такива дела, защото  и те взимат пари.

 

ЧСИ-та са застраховани при застрахователите за огромни суми, някои за по 5-10 млн. лв. за грешки и пропуски. А те ги правят умишлено. Ние разполагаме с официална информация от ВКС, в която се казва, че в  Софийския районен съд съществува т. нар. „тъмна стая“, в която се съхраняват всички дела, по които ЧСИ-та не са върнали съобщението в съда. Това са над 200 000 дела от 2010 година досега. Всичко това е незаконно. Ужас е!  И това е една от най-дълбоко пазените тайни в България.   По едно от моите дела хонорарът, платен на юристконсулт на една банка е 80 000 лева.

 

Какви апокалиптични картини още разкри Ивайло Илиев за проблема и дали има спасение, четете в рубриката „Интервю“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4381 |21.11.2018 Корнелия Нинова: Има изход от ситуацията в държавата – оставка, предсрочни избори . 0| 3753 |21.11.2018 ГДБОП предупреждава за „Черния петък“ и предстоящите празници . 0| 3582 |21.11.2018 Пирински: предварителните условия - със спорен ефект . 9| 16644 |21.11.2018 Илиан Василев: Представете си Горанов и Домусчиев с пранги в съда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads