Реклама / Ads
22| 5229 |30.10.2013 НОВИНИ

Ивайло Kалфин: Не е добре да има коалиция БСП - ГЕРБ

.
Не е реалистично, не е добре да има коалиция БСП-ГЕРБ. Тогава винаги се появяват популисти. Те звучат добре, но нямат решение. Най-здравословно за държавата е да има солидно управление и солидна опозиция.Това каза в "Лице в лице" евродепутатът Ивайло Калфин, коментирайки идеята за съюз между двете най-големи партии в страната.
 

Нямам впечатление за политическа изолация на страната.Разредени са посещенията в други страни.Трябва да зачестят политическите си контакти и европейските срещи, каза още бившият външен министър.

През последните години затихва международната дейност на мин председателя и президента Няма смисъл да се отива на церемониално посещение, а да има съдържание в тях, допълни той.

Предишната коалиция имаше политическа стабилност и голяма подкрепа в парламента. Можеше да се вземат мерки, които даваха резултат. В момента парламентарната подкрепа зависи от г-н Сидеров Притесняваме, че това са резултатите от изборите. Тази конструкция създава парламентарна нестабилност, заяви той.

Технически да, с ниска подкрепа, така Калфин отговори на въпрос дали правителствогто ще изкара мандата си. За мен е важно да има политическа подкрепа. Виждате, че даже нормално решение на вътрешния министър за ротация, предизвиква протести Правителството има добри идеи и експерти, но , според него е нужна перспектива за да има успех. Правителството пое смели стъпки. Реформите няма да срещнат подкрепа от обществото, но това ще  честен подход към обществото, каза още той.

Правителството има прекрасната възможност да не изпълни решението на парламента. Може да игнорира решението на парламента,заяви Калфин, коментирайки мораториума за земята.Трябва да има по-голяма разяснителна работа за продажбата на българска земя. От първия януари не се създава по-свободен режим от този сега.Нямам обяснение за безумието на парламента,коментира той мораториума.Едно такова решение ликвидира всички ползи от ЕС.

Според него ограниченията, които европейските страни налагат върху продажбата на тяхна земя, могат да бъдат използвани и от нашите законодатели. „Наказателна процедура ще има за нас, ако България реши окончателно да не бъде продавана земя на чужди граждани. Държавата ще бъде осъдена да изплаща дневни глоби. Какво ще реши европейският съд, това е друг въпрос. Не се сещам за страна, която и да си е помислила да направи такова нещо“, допълни Калфин.

"Атака" не разбират от европейска политика и няма как да разбират.Нямат евродепутати.Видяхме и блестящото им посещение в Брюксел докъде стигна - до пощенската кутия на ЕНП, обясни Калфин.

ЕК се интересува от стабилността в страната. Протести има и в другите европейски държави. Въпросът е в конструкцията и стабилността на парламента, посочи Калфин.Проблемът на България е че за 25 г непрекъснато сменяме посоката Нито една реформа не беше доведена докрай. Всичко се започва и зарязва по средата.


Умолявам студентите да стоят в България и настояват България да върви към по-добро, така Калфин се обърна към студентите, като коментира думи на ректора на УНСС, който по-рано през деня ги призова да емигрират.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 67| 7487 |30.10.2013 Ваня Добрева: Студентите имат право на протест, но не и в университетите . 17| 6249 |24.10.2013 Студентите спали добре в аула 272, продължават окупацията . 20| 7761 |22.10.2013 Ивайло Калфин: Брюксел фалира? . 24| 6129 |09.10.2013 Добрев: Златанов е докладвал на Фидосова 103 пъти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads