Реклама / Ads
16| 6301 |22.09.2019 НОВИНИ

Ивайло Савов: В БНР трябва отговор на въпроса #Кой, защото така се нарича моделът

.
Ивайло Савов
Трябва отговор на въпроса #Кой, защото така се нарича моделът. Най-доброто което може да направи Светослав Костов е да разкаже тази история, защото тя е важна и е широк фундамент да се разбере какво се случва в нашите медии. Зависимостите може да са във всички медии. Един слушател призова в ефир: „Търсете при слугите на олигарсите“.
 

Това каза в предаването "120 минути"  наскоро пенсионираният директор на програма „Хоризонт“ Ивайло Савов.

 

По думите му 10 дни преди датата 13 петък е разбрал, че има натиск. Тогава са започанали разговорите с него за свалянето на журналиста и водещ Силвия Великова от ефира на БНР.

 

Това бяха приятелски разговори. Аз заявих, че не съм оказвал натиск и не бих го направил никога. Генералният директор Светослав Костов бе човекът, който води няколко разговора с мен.  Все още не мога да си обясня, защо беше толкова важна тази дата - трябваше от 13 петък до края на октомври Силвия Великова да не звучи в ефира на радиото.

 

Същия разговор, за който говори тя, беше проведен и с мен - за заплаха към семейството и децата му. Мисля, че става въпрос за поети ангажименти към някакви хора, които аз не знам кои са. За мен това бе някаква зависимост, която пораждаше и страх, и паника у Костов.

 

Тя не трябваше да отразява всички събития, които отразява и да не води предаването си. Аз бях много изненадан, защото ми беше поставен въпроса "или аз, или тя".

 

Бях поел ангажимент да пенсионирам след изборите, но се получи така, че аз отказах да извърша тази репресия и се наложи да си тръгна преди това.

 

Тази рана в БНР е много голяма, тя няма да зарасне. Ако се научим да четем правилата исторически и никога не прекрачваме границите, ще сме научили уроците които трябва.

 

Точно в момента има сериозен управленски вакуум в БНР. Това трябва много бързо да се реши.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 6894 |20.09.2019 Виза Недялкова: Казваш ”главанаци” – не помага, трябва решение . 4| 4279 |19.09.2019 Крум Зарков: За да има справедливост, трябва нова наказателна политика . 2| 4392 |16.09.2019 АЕЖ: Изслушването на генералния директор на БНР в СЕМ трябва да е публично . 4| 6145 |11.09.2019 Кин Стоянов: Отвращението трябва да нарасне като цунами и да помете всичко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads