Реклама / Ads
27| 8374 |07.03.2010 НОВИНИ

Иван и Андрей отвръщат на президентския удар

.
"Не участваме в никаква подготвена атака срещу президента. Министър Дянков не е част от създаден от шоуто ни сценарий, още повече, че той дори не пожела да види предварително въпросите, които му бяхме подготвили.", гласи писмо, изпратено от Иван и Андрей, по повод скандала между Симеон Дянков и Георги Първанов, започнал след изказване на вицепремиера в шоуто им.
 

Нямахме никакво намерение да пишем това писмо и допълнително да разгаряме и без това големия политически скандал, избухнал след участието на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков в нашето предаване на 1 март тази година. И нямаше да го направим, ако не бяхме провокирани от публикуваната стенограма на разговора между президента на република България Георги Първанов и министър Дянков. Прочетохме я и останахме огорчени. От нея става ясно, че във войната на институциите има и трета страна – „Шоуто на Иван и Андрей”.
Няма да коментираме дали е коректно разговорът между двамата политици да става обществено достояние. Това си е проблем на президента и неговия екип. Ние обаче не може да подминем обвиненията, които се отправят към нас.
Държавният глава казва, че това е „една подготвена атака” срещу него и че министър Дянков участва в сценария. Категорично заявяваме:

Не участваме в никаква подготвена атака срещу президента. Министър Дянков не е част от създаден от шоуто ни сценарий, още повече, че той дори не пожела да види предварително въпросите, които му бяхме подготвили. Що се отнася до цитата за „младия милиардер”, той е открит от нашия екип в различни интернет сайтове. Не сме си го измислили. Просто сме го цитирали. Само че след избухването на скандала, ние с изненада установихме, че около деветдесет процента от сайтовете са успели да го изтрият. Затова на следващия ден „оригиналът” вече не съществуваше. Бяха останали само някои препечатки, които ксерокопирахме като доказателство, защото и те можеха да изчезнат.
Президентът Георги Първанов твърди още за атаката срещу него, че знае как „стават тези неща, дори в конкретния случай”. Ние обаче не знаем, какви „неща” има предвид президентът. Явно това е някаква схема от други времена, в която някои може би са свикнали да участват.

Нашето предаване е шоу с елементи на понякога доста груба политическа сатира. Впрочем мишена на тази сатира най-често са представители на управляващата партия, в това число, г-н Дянков, който категорично е най-често иронизираният от нас министър. В „Шоуто на Иван и Андрей” всички гости са поставени в еднакви условия. Затова и от самия старт на предаването правим опити да поканим президента Първанов. От прессекретариата му обаче получаваме постоянни откази. Последният път ни отговориха, че всичко, което са имали да казват, са го казали. Въпреки това - поканата ни остава валидна и се надяваме да разговаряме с Георги Първанов открито и честно в студиото. Ние нямаме никакво намерение да водим война, с която и да е институция, най-малкото нямаме толкова сериозни претенции за собствената си значимост. Да, шегували сме с президента, както и със Симеон Дянков, но винаги сме вярвали, че политикът на двадесет и първи век трябва да бъде широко скроена личност. Също така вярваме, че съмненията в „организирани атаки” от дадено телевизионно предаване към политическа институция трябва да бъдат отнесени към едни мрачни времена, които надяваме се страната ни отдавна е надраснала.

Ние правим политическа сатира по телевизията вече 10 години. През това време властта се смени няколко пъти, а ние никога не сме давали почивка нито на управляващи, нито на опозиция. Няма и никога да спрем да се шегуваме, защото сами си пишем сценариите. Ако някой се съмнява в това, значи е време да си смени чипа, както казваше Симеон Сакскобургготски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 4680 |07.03.2010 Янев се опъна на президентския импийчмънт . 0| 8290 |12.07.2009 Смениха президентския караул . 25| 8253 |04.06.2009 Сидеров осъди Андрей Райчев, на прицел е Тадаръкова . 15| 5616 |05.03.2009 Съдружничка на зам.-министър организирала храната за президентския прием на 3 март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads