Реклама / Ads
111| 9197 |02.12.2013 НОВИНИ

Иван Бакалов към студентите: Държите се като комсомолци

.
Иван Бакалов и Константин Голев Източник: Нова телевизия
Аз не подкрепям окупацията и това университетът да се използва като залог за постигането на политически цели. Обаче аз не подкрепям и правителството. Едва ли има обществено място или институция, където не се сервира алкохол. В деня, когато бе заснет клипът, се бяхме събрали на катедрен съвет и имахме четворен повод за празнуване – проф. Драганов имаше рожден ден, по-млад колега стана баща, а други двама почерпиха по повод хабилитация.
 

Това заяви проф. д-р Костадин Рабаджиев, ръководител катедра „Архитектура“ към СУ пред Нова телевизия, след като преди дни клип с него и други пияни университетски преподаватели беше заснет от представители на Ранобудните студенти.

Поантата не е алкохолът, уточни един от участниците в студентската окупация Константин Голев. Акцентът е върху репликата: „Аз съм професор, а ти си глупак.“ Той каза, че излишно се вади на преден план единствено алкохолът. Ние избягваме да навлизаме в тази конкретика, защото това придава излишна жалкост на цялата тази ситуация, заяви Голев.

Репликата, която не знаех, че е поанта, бе изпусната пред няколко души, които влязоха при мен и искаха да ме изгонят от аудиторията, обяснявайки, че не спазвам правилника на окупацията, оправда се на свой ред проф. Рабаджиев.

Много съжалявам, ама вие не представлявате целия университет. Провалихте сесията на 20 000 студенти. Изживявате се като МВР, обърна се към Голев журналистът Иван Бакалов. Изживявате се като комсомолци, които топят хората. Да се присмееш на пиян, е библейски грях. Това е един калташки номер. Аз не защитавам правото да се пие в университета, но вашата постъпка е обидна, доносническа, допълни Бакалов.

„Това не е донос. Ако искахме да направим донос, нямаше да излезем с лицата си. Можехме да се скрием, да пуснем клипа и никой да не знае кой го е направил“, защити се Голев.

„А, не. Доносниците си имат имена“, заяви Иван Бакалов и допълни: „Бил съм свидетел на много светли имена в университета, които са били пияни. И никога не ми е хрумвало да ги снимам. Вие пуснахте един клип с една подигравателна музика, вие им се подигравате“.

„Недопустимо е да бъдем обвинявани, че нямаме морал. Не може да се говори за морал на едно място, каквото е университетът, а да нарушаваш правилата. Ние поемаме този риск, защото искаме утре да се върнем в тази сграда с гордо вдигнати глави“, заяви накрая Константин Голев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6243 |29.11.2013 Петима бизнесмени в ареста за укриване на данъци за 2 милиона . 8| 6046 |18.11.2013 Проф. Иван Илчев връща студентите в аулите . 49| 5880 |13.11.2013 Бойко отговори на студентите: Протестът ни е партиен . 12| 6848 |12.11.2013 Бакалов: Отстраняването на Бисеров е заплаха срещу Доган

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads