Реклама / Ads
3| 5587 |29.06.2020 НОВИНИ

Иван Брегов: Прокуратурата не умее да преследва тези, които трябва да преследва

.
Иван Брегов
Наблюдаваме една сериозна показност на досъдебното производство, която засища някакъв обществен интерес, може би, предвид факта, че често пъти финалният акт на съда никак не се съобразява с исканията на прокуратурата, защото тя не умее да преследва тези, които трябва да преследва.
 

Това каза пред БНР Иван Брегов от Правната програма на Института за пазарна икономика.

 

Той коментира решението на прокуратурата да протестира оправдателната присъда на шестимата обвиняеми по делото "EVN" - бившият финансов министър Симеон Дянков, бизнесменът Иво Прокопиев, Радослав Рачев, Любомир Евстатиев и Петър Василев от "Булгброкърс" и бившият министър на икономиката и настоящ кмет на столичния район "Средец" Трайчо Трайков. 

 

"Право на прокуратурата е да протестира този акт на съда, но ще видим с какви средства ще се води тази война - ако е със средствата на правото, няма лошо, стига да не стои зад това политическа амбиция или по-скоро изпълнение на политическа поръчка.", каза юристът.

 

Според Брегов прокуратурата действа с политически аршин и не посяга на силните на деня и се бори с неудобните на властта лица:

"Това не е нещо чуждо на българската прокуратура през последните 30 години", уточни той.

 

В предаването "Преди всички" Иван Брегов предположи, че след години Прокопиев, Дянков и Трайков ще заведат дела срещу България за вреди по Закона за отговорността на държавата.

 

Юристът коментира туита на главния прокурор Иван Гешев веднага след решението на съда: "Загубихме малка битка, но сме решени да спечелим войната срещу корумпираните политици и престъпно забогателите олигарси". По думите на Брегов амбициите на прокуратурата минават през осъдителни присъди и решения.

 

Иван Брегов беше категоричен, че справедливостта се въздава от съда.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 15898 |29.06.2020 Малка загубена битка от прокуратурата е голяма победа за гражданите . 24| 6866 |28.06.2020 След арестите в ГДБОП прокуратурата заговори, че е засегнат авторитета на България . 8| 7635 |28.06.2020 Проф. Алексанър Маринов: Прокуратурата прилага двоен аршин . 47| 8808 |27.06.2020 Президентът обвини прокуратурата в страх и зависимости

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads