Реклама / Ads
0| 5124 |19.05.2020 НОВИНИ

Иван Гешев: Ако Божков има да каже нещо, добре дошъл е

.
Иван Гешев
Ако Васил Божков има нещо да каже, е добре дошъл. Стандартите за защита на човешките права в ЕС са най-големите. Няма смъртно наказание. Това е поредната серия, която съм гледал няколко пъти. Това стана и с Цветан Василев.
 

Това заяви пред журналисти главният прокурор Иван Гешев, който днес беше в плевенското село Ореховица заради побой над пенсионер. Там бе проведена акция срещу битовата престъпност.

 

Гешев обясни, че Василев успешно е успял да направи така, че България да не е силна на дипломатическото поле. Обвинител №1 изрази надежда, че Божков няма да постигне тази цел.

 

„Българската прокуратура си е свършила работата и чака да види какво ще преценят Обединените арабски емирства“, уточни той и продължи, като обясни, че Васил Божков има правото да се защитава по всякакъв начин.

 

Държавният обвинител заяви - бизнесменът е добре дошъл, ако има да каже нещо.

“Стандартите за защита на човешките права в ЕС са най-големите. Няма смъртно наказание”, коментира още Гешев.

 

Главният прокурор коментира и сигнала до него от Антикорупционния фонд. Припомняме, че вчера стана ясно, че фондацията официално е сезирала държавното обвинение за СМС-ите между Божков и Vladi Goranov.

 

"Когато стигне при мен, аз ще го разпределя и по съответния ред ще стигне някъде, някога до някой наблюдаващ прокурор", увери държавният обвинител.

 

„Антикорупционният фонд развива теорията, че главният прокурор в реално време наблюдава всички досъдебни производства - т.е е всевластен. Те казват, че властта на недосегаемия главен прокурор следва да намалее. Това е пропаганда и такава власт не съществува. От друга страна ме сигнализират и искат да предприема действия“, продължи главният прокурор.

 

"Каквото и да твърди Антикорупционният фонд, свързан с г-н Прокопиев, не е вярно“, отсече Гешев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6283 |18.05.2020 ”Нова Броудкастинг Груп” отговори на Божков . 0| 7557 |18.05.2020 Горанов с амнезия, нямал спомени за комуникация с Божков . 0| 11548 |18.05.2020 Иван Бакалов: Ограбиха Цветан Василев и го представиха като виновен, сега правят това и с Божков . 0| 8777 |18.05.2020 Даниел Смилов: Документите извадени от Божков разширяват кръга на замесените

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads