Реклама / Ads
17| 6216 |20.04.2019 НОВИНИ

Иван Гешев: Държавата е виновна, Специализираният съд и прокуратура заслужават поздравления

.
Иван Гешев
Делото срещу Иванчева са го направили важно интересите, които седят зад него. Дребните политически интереси на някакви образувания, които се наричат партии, се съчетаха по странен начин с тези на олигарсите, които са в ареста.
 

Това заяви пред Нова телевизия зам.-главният прокурор Иван Гешев. В допълнение каза още, че изброените интереси са се съчетали с такива на хората, които се укриват в Сърбия. „Съчетаха се с личностни интереси. И така се получи едно голямо кълбо от интереси, което превърна това дело в толкова интересно и толкова медийно”, каза Гешев, без да посочва конкретни имена или конкретни интереси.

 

Преди дни Десислава Иванчева  бе осъдена на първа инстанция на 20 години затвор за подкуп в особено големи размери. Гешев още веднъж поясни, че все още не са му ясни мотивите на съда. Затова не се знаело и за какво точно Иванчева, бившата й заместничката  Биляна Петрова и предшественикът й Петко Дюлгеров са признати за виновни – дали за искане или за получаване на подкуп.

 

По думите му в залог на това дело се е превърнало оценяването на Специализираната прокуратура. „Но това е дребна битка на фона на голямата борба с корупцията, обикновен криминален случай, който скоро вероятно няма да се повтори, защото е направен много елементарно и никой не взима пари по този начин”, каза още Гешев.

Не мога да разбера фиксацията в това дело (Иванчева). Скоро такъв случай няма да се повтори, защото парите са поискане много елементарно. Олигарси и политически интереси го направиха интересно това дело. Залогът бе Специализираната прокуратура. Получи се едно голямо кълбо от интереси. Част от това се случи заради лошия късмет за мястото къде се случи ареста. Но ние не искахме да рискуваме, затова не изчакахме и ге арестувахме там. Искате да става като в Румъния, а сега сте недоволни от присъдите. Това една дребна битка в голямата война, която водим с корупцията.

Специализраните структури – Специализирания съд и Специализираната прокуратурата са една ценност за държавата.

В един правен сайт са публикувани всички неща по Иванчева. Прочетете ги, не се упражнявайте.

Гешев обаче не разкри, този сайт, който е на Пеевски, официален ли е вече на Специализираната прокуратура или само са съдружници...

 

Гешев заяви отново и това, че в хода на делото Дюлгеров се отказа от първоначалните си показания, не било учудващо. „Традиция” било и подсъдими да твърдят, че са свидетелствали под натиск, както постъпи и Дюлгеров.

 

Зам.-главният прокурор коментира и темата с арестите на телефонни измамници. В четвъртък беше разбита една от най-големите, по думите на прокуратурата, групи за „ало” измами. Паралелни акции се проведоха в Горна Оряховица, София и Румъния. Заместник-главният прокурор каза, че обвинения са повдигнати на 11 от арестуваните 30 души и им е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа. Очаква се тя да бъде удължена.

 

Ние сме си свършили работата. Държавата е виновна. Специализираната прокуратура трябва да бъде поздравена. Други не са свършили своята работа. Да не се връщаме назад. Не е свършена работата. Работата на Специализираната работа е оценена високо от европейски структури. Работим чудесно в този сегмент. Нека като сме свършили работа, да кажем: Браво!

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5418 |17.04.2019 Адв. Радост Ганчева: Не се доказа нито едно обвинение срещу Иванчева и Петрова . 0| 5619 |17.04.2019 За Иванчева и имотите на властта в „Честно казано с Люба Кулезич“ . 5| 4701 |16.04.2019 Христо Иванов: Политици нямат право на изгодни сделки . 10| 4902 |16.04.2019 Цацаров не коментира нито шефа на КПКОНПИ, нито на ВКС, само Иванчева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads