Реклама / Ads
8| 6096 |14.04.2019 НОВИНИ

Иван Гешев лично е определил втори следовател по случая ”Иванчева”

.
Иван Гешев Източник: БГНЕС
Зам.-главният прокурор Иван Гешев лично е определил втория следовател - Мариана Иванова, който да работи след арестуването на Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров.
 

Това е станало в противоречие на принципа за случайно разпределение, разкри адвокатът на Дюлгеров Мариана Тодорова. Тя е категорична, че подзащитният й е бил провокиран от строителния предприемач Александър Ваклин да участва в предварително замислен сценарий на КПКОНПИ. Крайната цел на този заговор е била да се злепостави кметицата на "Младост" Десислава Иванчева.

 

Сумата от 14 000 лв., открити в джоба на Дюлгеров са били хонорар, който Ваклин дължал на Петко Дюлгеров във връзка с други техни взаимоотношения, твърди защитата.

 

"Те не са част от сумата 70 000 евро, сумата, за която се твърди, че е искана като подкуп.

 

Мариана Тодорова обясни още, че е имало преднамерена провокация към клиента й. Тя обясни за едно СРС на Ваклин, в което той казва: "дали ще дам пари на нея или на банката, е все в гъз".

 

Според Мариана Тодорова Дюлгеров е поел ангажимент да помогне на Ваклин да се придвижат по-бързо документите му в "Младост" във връзка със строителните намерения.

 

Защитникът обясни, че постановлението за образуване на досъдебно производство е образувано на 11 януари 2018 г. по сигнал, в който не фигурира по никакъв начин Александър Ваклин. Затова и Мариана Тодорова задава въпрос: Откъде се появи Ваклин? И отговаря, че на 22 януари 2018 г. с постановление на специализираната прокуратура се възлага на ДАНС "да търсят лица", които могат да помогнат във връзка с образуването на досъдебно производство.

 

Така на практика остана да виси въпросът, как парите са се озовали в колата на Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Факт е, че след ареста те били изведени от автомобила и заведени в спортната палата, без да наблюдават ., какво се случва в него.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 11359 |14.04.2019 Десислава Иванчева и заместничката ѝ ще заведат дело срещу Иван Гешев . 17| 17410 |14.04.2019 Ген. Р. Миланов: Зад случая ”Иванчева” стои силна политическа и икономическа компонента . 3| 4879 |14.04.2019 Делото ”Иванчева” ще приключи на първа инстанция . 23| 38058 |14.04.2019 Иван Гешев премълчал важно послание от САЩ за премиера Борисов?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads