Реклама / Ads
1| 3587 |31.05.2019 НОВИНИ

Иван Гешев: Прокуратурата никога не е била толкова открита

.
Иван Гешев
Никога прокуратурата не е била толкова открита, при нито един друг главен прокурор. Това заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев пред БНТ по повод специализираните акции и арести през последните дни.
 

По думите те са максимално открити и изнесят цялата информация пред обществото. Според него обемът на работа на прокуратурата не е  несъпоставим, с който и да е друг период. По повод вчерашния арест на кмета на район "Северен" в Пловдив Ральо Ралев той потвърди информацията, че е задържан за 24 часа, но не пожела да разясни повече подробности по случая.

 

За спецакцията в Монтана Гешев заяви, че подобни групи се занимават с всичко, от което може се изкара пари. По думите му тези хора обикновено са свързани по един или друг начин с местната власт, правейки паралел с арестите на кмета на Божурище и кмета на район "Северен" в Пловдив.

Зам.-главният прокурор поясни, че Мартин Антов е привлечен като ръководител на групата в Монтана.

 

По отношение на кмета на Божурище, Гешев уточни, че днес се очаква да му бъде поискана мярка за неотклонение задържане под стража, като се надява съдът да я уважи, тъй като според него за тридневен срок са събрани достатъчно доказателства за това основание.

 

"Важното е делото да влиза в съда и да има присъди", отбеляза той.

За вчерашното връщане на Маринела Арабаджиева у нас, зам.-главният прокурор уточни, че си прибираме поредния български олигарх у дома с цел той да бъде изправен пред българското правосъдие.

 

По делото КТБ Иван Гешев подчерта, че самото дело е причината, а всичко друго е следствието. По думите му основното е източването на самата банка, а даването на пари от едни на други лица е вторично престъпление, което се разследва отделно.

В тази връзка той отбеляза, че едва ли могъл да бъде толкова смел като Бисер Лазов и да излезе да разкрие голям част от хората и интересите, замесени по делото.

 

"Никой не го интересува обективната истина, гледа се само политическата цел", изтъкна зам.-главният прокурор.

По отношение на всички спецакции и арести от последните дни, Гешев обобщи, че целта на тези хора е прокуратурата да не си свърши работата, а разследващите органи да бъдат дискредитирани.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3789 |31.05.2019 Спецпрокуратурата поиска постоянен арест за кмета на Божурище . 6| 4705 |30.05.2019 Доц. Б. Попиванов: Оставката на ЦЦ - епизод от сериала “Гущерът си къса опашката“. . 2| 3623 |30.05.2019 Връщат у нас загиналия алпинист Иван Томов . 5| 4808 |29.05.2019 Иванчева: Има сценарий активните граждани да бъдат смачкани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads